От 1 юни ще премахне санитарните ограничения за туристите, свързани

...
От 1 юни ще премахне санитарните ограничения за туристите, свързани
Коментари Харесай

От 1 юни Кипър ще премахне КОВИД ограничения за туристите

От 1 юни ще отстрани санитарните ограничавания за туристите, свързани с ковид - пасажерите, идващи на острова, няма да би трябвало да демонстрират документ за имунизация или негативен резултат от тест за ковид.

Съветът на министрите взе поради подобряващата се епидемиологична картина както в Кипър, по този начин и в международен мащаб, и утвърди анулацията на рестриктивните мерки.

От пасажерите, идващи в Кипър, без значение от страната им на генезис, няма да се изисква да показват годен документ за имунизация против ковид или възобновяване, или негативен резултат от PCR или бърз антигенен тест. С това решение страната се връща към естествения режим на пътешестване, съобщи министърът на превоза Янис Карусос, представен от БГНЕС.

Данните у нас

182 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие. Това сочат данните от Единния информативен портал. Направени са 5434 теста, което значи, че позитивните проби са към 3,3%.

През вчерашния ден са умряли трима души с ковид, като всички те не са били имунизирани. Като оздравели са регистрирани 882.В болница се лекуват 372 пациенти, от които 35 – в интензивни отделения. 35 са и новопостъпилите в лечебни заведения, от които 77% са без приключен имунизационен курс.

Във вторник са сложени 600 дози ваксини. Така общият брой на поставените дози у нас става 4 399 112.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР