От 1 януари трябва да заработи системата за т.нар. електронни винетки,

...
От 1 януари трябва да заработи системата за т.нар. електронни винетки,
Коментари Харесай

Системата за електронни винетки трябва да заработи от догодина

От 1 януари би трябвало да проработи системата за т.нар. електронни винетки, като контролът за потреблението им по пътищата ще е автоматизиран.

В средата на 2019 година би трябвало да влезе в употреба и тол системата за тежкотоварния трафик. Това сподели в студиото на предаването „ Тази заран ” по bTV новият шеф на пътната организация Светослав Глосов.

По думите му построяването на тол системата върви по график. Той изясни, че е-винетката няма да се лепи на никое място , а при заплащане автомобилът ще се вкарва в контролната система, която следи всички минаващи около пътните камери коли.

Междувременно АПИ ще даде на изпълнителя и данните на всички коли с хартиени винетки, с цел да се разпознават и те по време на валидността на стикера. Глосов призна, че в този развой може да зародят и неточности.

По думите му в границите на 2-3 години тол системата ще се изплати.

Началникът на организацията уточни, че съгласно програмата на държавното управление през 2024 година Автомагистрала „ Хемус ” би трябвало да стане подготвена. В момента се работи по два от лотовете, като 20% от правата от Ябланица до Боаза е издигната и до края на идната година се чака тази част да стане подготвена – 5-6 месеца по-рано от плануваното.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР