От 1 януари Русия е прекратила вноса на петрол за

...
От 1 януари Русия е прекратила вноса на петрол за
Коментари Харесай

Русия спря вноса на петрол за Беларус

От 1 януари Русия е прекратила вноса на нефт за Беларус и рафинериите там са приведени в режим на минимално ползване, а запасите са задоволителни за към 20 дни. Причината е, че макар телефонните диалози на 30 и 31 декемвир сред президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко двете страни не се договориха за изискванията след приключването на досегашния контракт, най-спорното от които е цената.

От съветския монополист " Транснефт " обясниха през днешния ден, че директният транспорт не е обиден, а импорт за клиенти в Беларус няма, тъй като съветски компании не са поискали подобен за новата година.

" Ройтерс " заяви за задаващия се проблем в последните дни на 2019 година Позовавайки се на 6 източника от бизнес средите, организацията уточни, че съветските компании са почнали да складират нефт по танкери или да пренасочват количествата за Беларус към други посоки, в това число към черноморските пристанища. Това може да сътвори остатък от размери от сорта Urals на някои пазари.

Москва прикани в края на декември медиите да не популяризират " апокалиптични сюжети ", тъй като има сделка с Минск за прекосяване към краткотрайно съглашение до постигането на дефинитивно. Но на 31 декември Лукашенко разпореди на държавното управление да търси различни доставки от места като Саудитска Арабия и Съединени американски щати. В изявление на 24 декември той приказва за реверсивно потребление на две от трите тръби на директния петролопровод " Дружба ". От " Трнансефт " дефинираха сходни заявки като политически.

По " Дружба " минават към 10% от вноса на нефт в Европа. Това са над 1 милион барела на ден за страни като Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Германия.

Евентуалните договаряния може да бъдат възобновени най-рано идната седмица, защото Русия е в коледни празници до 9 януари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР