От 1 януари разходите за прехвърляне на собственост ще се

...
От 1 януари разходите за прехвърляне на собственост ще се
Коментари Харесай

Нови имотни ставки очакват собствениците в Гърция от 1-ви януари

От 1 януари разноските за прекачване на благосъстоятелност ще се усилят, защото данъчните такси ще бъдат изчислени съгласно новите ставки, употребявани за данъчни цели – известни като справедливи стойности – които бяха направени по-рано тази година и ще влязат в действие през 2019 година същото се ползва за всички такси върху парцели, които се основават на данъчните ставки. Налице е 10-процентно приблизително понижение на налога за единна благосъстоятелност (ENFIA), плануван за 2019 година, само че това евентуално ще бъде обезщетено от нова промяна на обективните стойности през лятото, оповестява „ Български вести “.

Обективните стойности, прилагани от лятото на 2018 година, в този момент ще важат и за всички други такси за благосъстоятелност от януари. Следователно всевъзможни покупко-продажби с недвижими парцели в 3 792 зони в Гърция където обективните стойности се повишават през 2019 година, ще бъдат таксувани и от по-високи такси.

Експерти ще стартират да изготвят нови ценови стойности след празниците, които ще се отнасят до 10 000 зони в цялата страна и ще се ползват за данъците за 2019 г.; измененията могат да повлияят освен на ставките на зоните, само че и на комерсиалните цени на площите.

Министерството на финансите също има намерение да преразгледа метода, по който се дефинират обективните стойности посредством изменение на коефициентите на възрастта, фасадата, равнището и така нататък, тъй че да доближат допустимо най-близо до действителната пазарна стойност на парцела, съчетано с действителното с търсене и предложение в пазара на недвижими парцели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР