От 1 януари 2021 г., българските граждани ще могат да

...
От 1 януари 2021 г., българските граждани ще могат да
Коментари Харесай

Как ще се пътува, учи и работи във Великобритания?

От 1 януари 2021 година, българските жители ще могат да влизат и обитават без виза във Англия краткосрочно за престой до 6 месеца. В този интервал българите и другите жители на Европейски Съюз ще могат да влизат неведнъж за туризъм, присъединяване в срещи и конференции, къси курсове, само че не и да живеят непрекъснато, да работят или да имат достъп до публични фондове, оповестяват от Министерството на външните работи.

Сънародниците ни, които имат намерение да обитават за интервал, по-дълъг от 6 месеца, за работа, образование или да се открият да живеят във Англия, ще би трябвало да аплайват за виза. Кандидатстването за виза е допустимо през.

Британските управляващи, като вкараха високи условия и строга система за искащите да живеят и работят на Острова. За да остане в страната след 31 декември 2021 година, всеки непознат жител би трябвало да се записва и да подаде молба за позволение за непрекъснато престояване (т.нар. статут на уседналост).

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Долната камара на английския парламент одобри закон, според...

За български жители са открити следните имиграционни направления за работа и образование:

– Квалифицирани служащи – Skilled worker route;

– Квалифицирани служащи – Здравни грижи – Skilled work – Health and Care visa;

– Високо квалифицирани служащи – Световен гений – Highly skilled workers – Global talent route;

– Студенти – Student routе;

– Предприемачи в областта на нововъведенията – Innovative entrepreneurs;

– Специални специалности – Specialist occupations.



Притежателите на биометрични паспорти, каквито са българските паспорти, ще могат да попълнят молбата за виза посредством смарт телефон приложение. Ако не съумеят или не е допустимо разчитането на паспорт, ще би трябвало да посетят Визов Център.

Освен дължимата такса за обработка на заявката за виза, претендентите за визи следва да заплатят и такса за опазване на здравето, което ще им обезпечи достъп до здравна помощ посредством Националната здравна работа (NHS). Информация за това може да бъда открита на.

Съгласно новите правила за влизане във Англия, оповестени на уеб страницата на министерството на вътрешните работи (Home Office), от 1 октомври 2021 година за жителите на Европейски Съюз, ЕИП и Швейцария ще се изисква паспорт за пътешестване до страната. Българските жители, получили " статут на уседналост " или " краткотраен статут за уседналост ", ще имат право да влизат на територията на Англия единствено с персонална карта най-малко до 31 декември 2025 година

Националните персонални карти ще могат да се употребяват от тях и след датата 31 декември 2025 година, в случай че дават отговор на стандартите за сигурност, избрани от Международната организация за гражданска авиация.

Подробна информация за изискванията на влизане и престой във Англия след 1 януари 2021 година може да прочетете на следните адреси:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР