От 1-ви март в Русия влиза в сила забрана за

...
От 1-ви март в Русия влиза в сила забрана за
Коментари Харесай

Срокът е до 1-ви март – сайтовете от руската зона на интернет премахват всички данни за VPN

От 1-ви март в Русия влиза в действие възбрана за разпространение на VPN услугите. Както и публикуването на данни за методите за заобикаляне на блокировките. Информацията от сходен жанр ще бъде блокирана. На този декор някои уеб сайтове към този момент започнаха да отстраняват всичката си информация по отношение на VPN услугите. Така да вземем за пример техническият конгрес 4PDA и корпоративната медия Skillfactory към този момент се избавиха от информацията за VPN. Включително от инструкциите за конфигурирането им и от подбора на услугите за заобикаляне на блокировките, наложени от съветските управляващи.

Нека напомним, че VPN технологията дава опция за свързване на отдалечени едно от друго устройства към дадена частна мрежа. VPN се употребява за заобикаляне на блокировките, само че доста организации употребяват технологията, с цел да свържат своите компютри, телефони, банкомати и други устройства, ситуирани на разнообразни места, към една обща мрежа. VPN технологията и нейното потребление не са неразрешени в Русия. В същото време фирмите, предоставящи VPN услуги, са задължени да блокират уеб уеб страниците, неразрешени в страната от 2017 година насам. От 2021 година до през днешния ден Роскомнадзор неведнъж е блокирал другите VPN услуги, които не дават отговор на настоящото в страната законодателство.

„ Съществуват разнообразни учредения за блокиране на VPN услуга или информация за нея. Това може да стане: по самодейност на Роскомнадзор, на Главния прокурор на Руската федерация, със правосъдно решение. Това може да стане и посредством регистриране в обществения указател “.

съобщи юрист Екатерина Абашина.

Тя също по този начин добави, че в случай че откажат да отстранен информацията за VPN, уебсайтовете рискуват да бъдат блокирани и да им бъде наложена санкция до 4 млн. рубли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР