От 1 октомври 2021 г. да се увеличат пенсиите и

...
От 1 октомври 2021 г. да се увеличат пенсиите и
Коментари Харесай

Манолова: Пенсиите и помощите за младите семейства остават наши приоритети

От 1 октомври 2021 година да се усилят пенсиите и да стартира поддръжката за младите фамилии. В резултат на актуализация на бюджета минималната пенсия да стане 369 лева, което е прагът на беднотия. Всички останали пенсии да бъдат увеличени на база застрахователен приход от последните години или посредством увеличение на коефициента за всяка година застрахователен стаж. Настояваме от 1 октомври да влязат в действие и препоръчаните от нас промени в Закона за персоналната помощ.
 Не повече от 60% от пенсиите ще бъдат осъвременени
Не повече от 60% от пенсиите ще бъдат осъвременени

Иван Нейков не вижда нови разновидности за осъвременяване - обсъждали се такива отпреди 7-8 години

За това настоя ръководителят на парламентарната група " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова пред медиите през днешния ден след консултациите с представители на " ИТН " (ИТН) на тематика обществена политика и стопанска система, оповестиха от пресофиса на партията.

Ще настояваме от 1 януари 2022 година да продължат измененията, които се отнасят до пенсиите, тъй че възрастните хора да имат обективни и уравновесени пенсии, без значение от това по кое време са се пенсионирали, добави тя.

Предложението ни за младите фамилии е еднократна помощ от 2000 лева, 3000 лева и 4000 лева за раждане на първо, второ и трето дете. За второ и трето дете предлагаме еднократна помощ от 10 000 лева, в случай че родителят работи и се обезпечава в последните две години, сподели Манолова. Тя акцентира, че пакетът от ограничения за младите фамилии е на стойност 650 млн. лева Това е допустимо поради препоръчаната от служебното държавно управление актуализация на бюджета.
 По-високи пенсии от октомври, вадят всички пенсионери от беднотия
По-високи пенсии от октомври, вадят всички пенсионери от беднотия

От 2022 година постоянен кабинет би трябвало да усили оптималния застрахователен предел

Важно е да се стигне до задачата, която хората чакат - да усетят смяната в джоба си. Очакванията са час по-скоро да има устойчиво, честно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората и преди всичко проблемите с приходите, безапелационна бе Манолова.

Припомняме, че предходната седмица Манолова внесе законопроекти за преизчисляването на пенсиите, Комисията по проверката, Закона за персоналната помощ и още четири нови плана и проекторешения.

В ЗИД на Кодекса за обществено обезпечаване се планува преизчисляване на пенсиите в действие от 1 септември 2021 година Според текстовете самостоятелният коефициент на лицето ще се умножи по средномесечния застрахователен приход за страната за 2018 година - 889,90 лева

Министърът на труда и обществената политика Гълъб Донев предходната седмица изясни, че следвайки политиката и дълготрайните цели По този метод безусловно всички български пенсионери ще получат нарастване на пенсиите, а добавката от 50 лева ще бъде трайно вложена в пенсиите .
 Пенсиите - изискването на Манолова за поддръжка на Има Такъв Народ
Пенсиите - изискването на Манолова за поддръжка на Има Такъв Народ

Според нея хората чакат промяна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР