От 1 май в Италия отпада зеления сертификат. До 15

...
От 1 май в Италия отпада зеления сертификат. До 15
Коментари Харесай

Без зелен сертификат за ресторант в Италия от 1 май, но остава за влизане в страната

От 1 май в Италия отпада зеления документ. До 15 юни остава наложително носенето на защитни маски единствено на някои места на закрито и в публичния превоз, съобщи БНР.

Зеленият пропуск отпада от 1 май на всички места като се изключи болничните заведения и домовете за възрастни. От същата дата се анулира и носенето на защитни маски в заведенията за публично хранене, в магазините, моловете, банките, пощите, нощните заведения, стадионите и други Препоръчват се за работните места и тези за публично обслужване на закрито.

Предпазните маски остават наложителни до 15 юни за кината, театрите, концертните и спортни зали, учебните заведения и във всички типове публичен превоз.

При влизане в страната от 1 май към този момент няма да се изисква „ Формуляр за локализиране на пасажери “, само че до края на същия месец остава в действие нуждата от негативен тест или зелен документ.

Според асоциацията за отбрана на природата и потребителите Codacons за две години от пандемията италианците са похарчили за маски и други защитни средства 24 милиарда евро.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР