От 1 май в 31 турски провинции ще бъде въведен

...
От 1 май в 31 турски провинции ще бъде въведен
Коментари Харесай

Ердоган обяви тридневен полицейски час в 31 провинции

От 1 май в 31 турски провинции ще бъде въведен тридневен полицейски час. Това е най-новата мярка за ограничение разпространяването на ковид, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган след съвещанието на кабинета в понеделник. Правителството възнамерява да продължи полицейския час през почивните дни до Рамазан Байрам, отбелязва изданието Sabah, представено от БГНЕС.
Решението беше взето, откакто същите провинции, в това число 30 столични провинции и северната Зонгулдак, минаха през четиридневен полицейски час, който стартира на 23 април, когато страната означи националния си празник, и приключи на 26 април.
Ердоган акцентира, че страната е навлязла в интервал, в който реализира съответни резултати в битката си с коронавирусната зараза, защото новите пациенти с COVID-19 и броят на смъртните случаи понижават всеки ден.
Държавният глава благодари на жителите за съдействието и спазването на ограниченията, оповестени от управляващите.
Подчертавайки напъните на Турция да помогне на страните, нуждаещи се от поддръжка в битката против COVID-19, Ердоган съобщи, че Турция изпраща здравна помощ в Съединени американски щати, състояща се от N95 маски, защитни щитове, защитни дрехи и дезинфектанти. „ Военнотранспортните самолети, пренасящи тези доставки, ще заминат на следващия ден “, сподели президентът и акцентира, че страната му е предоставила материали за битка с вируса на 55 страни.
Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа съобщи, че през последните 24 часа в жертвите на COVID-19 са се нараснали с 95, което прави общо 2 900 смъртни случая. Общият брой на инфектираните с ковид в страната са 112 261.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР