От 1 март се забранява използването на фойерверки в София

...
От 1 март се забранява използването на фойерверки в София
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: От 1 март се забранява използването на фойерверки в София без разрешение

" От 1 март се не разрешава потреблението на фойерверки в София без позволение от кметa на съответния регион ".

Това съобщи за " Денят онлайн " по Нова нюз Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

По проблема с високите сметки той обясни, че спадът в приходите води до дупка от 180 млн. лв., които са нужни за бюджета на Столична община. " За високите сметки на ток на метрото и електротранспорта е нужна решителна държавна интервенция. Сметката за ток на столичното метро за декември е три пъти по-висока от преди една година. Затягахме коланите и всевъзможни икономии направихме, три пъти актуализирахме бюджета - насочвахме средства от други посоки, с цел да не стопира градския превоз, само че това не може да продължава повече ", уверен е той.

По думите му всяко закъснение на бюджета се отразява на общините. " Имаме увещание от МФ, че наличните пари ще се харчат тъй че да не спре метрото и електротранспорта. Всеки изгубен ден значи струпване на лихви. Надявам се решението да е бързо ", показа ръководителят на СОС. И добави, че разговорът със служебното държавно управление не е бил работлив.

" Имаме отплата за повишаването на тока, имаме оферти за покриване на разликата в цените с " Топлофикация ", само че те няма да стигнат ", изясни Георгиев. Според него ограничаване на уличното осветяване не е обсъждано в СОС. " Над 1/3 е спадът в приходите на бюджета на столицата. Софиянци създават 40% от Брутният вътрешен продукт, по тази причина желаеме заслужено нарастване на парите за София, с цел да покрием инфарктните обстановки - разноските за прехрана на града и градския превоз ", уточни той.

И разкри, че в днешната среща на СОС са планувани 3 млн. лв. за ремонт на детски градини и учебни заведения. По тематиката със строителството на детски градини Георгиев разяснява, че е неуспех областен кмет да не може да приключи детска градина за 3 години. Конкретен образец за това е Лозенец.

Председателят на СОС акцентира, че се стяга контролът на павилионите. " Забраняваме краткотрайното подаване на ток и създаване на трасета-самоделки. Въвеждат се явен механизъм за надзор, в това число ежемесечни инспекции на всички преместваеми обекти. Ще има солени санкции за стопаните и за сдруженията, които подават ток ", сподели още Георгиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР