От 1 до 3 септември 2019 г. в курорта Рибарица

...
От 1 до 3 септември 2019 г. в курорта Рибарица
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен проведе среща с министъра на образованието

От 1 до 3 септември 2019 година в курорта Рибарица се организира Национална работна среща сред Министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев и Зам. – министъра на образованието – инж. Таня Михайлова и всички началници на районни ръководства на образованието в страната. Домакин на форума е Регионално ръководство на образованието – Ловеч. Събитието събра още шефове на дирекции към Министерството и всички съветници на министъра, с цел да бъде построен градивен разговор с началниците по места.
Д-р Мадлена Бояджиева се включи във втория ден от форума, с цел да приветства всички посетители и да показа триумфите и провокациите в образованието на територията на общината. Тя благодари на Министъра на образованието – Красимир Вълчев за сполучливото съдействие и помощта, постоянно на време и на Еленко Начев – Началник на РУО – Ловеч за отличното взаимоотношение с Община Тетевен и учебните заведения в обитаемоте места. Д-р Бояджиева се похвали с въведената система за дуално образование, която се ползва в ПГСЕУ – гр. Тетевен и Националната ПГГСД „ Сава Младенов “ – гр. Тетевен, като не пропусна да означи, че Община Тетевен има подписан контракт за дуално образование по специалността „ Горско стопанство “ с НПГГСД „ Сава Младенов “ – гр. Тетевен, който ще се осъществя тази есен – един от скъпите образци, които МОН акцентира.
На собствен ред Еленко Начев показа, че учебните заведения в община Тетевен са образец за подражателство и се радва също, че Националната ПГГСД „ Сава Младенов “ – гр. Тетевен, която е и горделивост за Област Ловеч, бе актуализирана през 2018 година, в СУ „ Георги Бенковски “ също тече ремонт, а поетапно се ремонтират и учебните заведения в селата.
Специален музикален привет към всички насочиха децата от ОУ „ Георги Бенковски “ – с. Черни Вит, в което е засилено проучването на национална музика и национално пеене от първи клас и към сегашния миг е със статут на предпазено и единственото новаторско учебно заведение в община Тетевен.
По време на форума Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разиска с присъстващите значимостта на Постановление № 100 на Министерски съвет от 8 юни 2018 година за основаване и действие на Механизъм за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Подчерта смисъла на контрола от страна на районните ръководства на образованието върху шефовете по места, случаен и непрекъснат и ежедневната работа по посещаването на децата. Министърът сподели още, че образованието е главен приоритет на страната, просветителната система и фрагментите й не престават да са подтиквани да работят отговорно и отдадено, не се плануват и промени на Закона за учебното и предучилищното обучение, тъй като опитът е потвърдил, че всяка честа смяна води до съществени разтърсвания, ето за какво напъните ще бъдат фокусирани върху стабилизиране на резултатите и търсене на по-добри във времето напред.
Тази заран Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отдели време и посети ОУ „ Георги Бенковски “ – с. Рибарица дружно с доктор Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен и Еленко Начев – Началник на РУО – Ловеч. Те бяха посрещнати от Татяна Кръстева – Директор на учебното заведение, като в същото време разгледаха постройката и ревизираха по какъв начин върви ремонта на покрива на учебното заведение, който започва през юли 2019 година по съглашение Община Тетевен с Министерство на труда и обществената политика по Проект „ Красива България “ за осъществяване на строително-монтажни/ремонтни работи на обект: „ Ремонт и реорганизация на покрив на постройка на ОУ „ Георги Бенковски “ – с. Рибарица “. Проектът е на обща стойност 78 527,00 лева, като 29 526,00 лева са финансирани от МТСП и 49 001,00 лева от Община Тетевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР