От 1 август земеделските стопани и ттютюнопроизводителите ще се осигуряват

...
От 1 август земеделските стопани и ттютюнопроизводителите ще се осигуряват
Коментари Харесай

От днес: Скок в осигуровките за земеделски стопани и тютюнопроизводители

От 1 август земеделските стопани и ттютюнопроизводителите ще се обезпечават на 780 лв. най-малък застрахователен приход. Това е със 70 лв. повече от досегашните им заплащания към осигурителната система на страната.


В последния бюджет на Държавното публично обезпечаване (ДОО), който беше признат от депутатите преди да излязат в лятна почивка, е заложено минималният застрахователен приход да се приравнява на минималната заплата в страната. Максималният месечен размер на осигурителния приход остава 3400 лв..

Абонирайте се за нас във Viber
При новата осигурителна основа земеделските стопани и тютюнопроизводители ще заплащат годишно по към 2854 лева и 80 стотинки, в случай че се обезпечават за всички осигурителни опасности, сочат плановете.

В пленарната зала беше отхвърлено предлагането на Движение за права и свободи да не се подвига минималният застрахователен приход за земеделските производители и той да остане 710 лв..

Размерът на осигурителния приход за земеделските производители бе повишен през предходната година. Тогавашният министър на земеделието Иван Иванов даде обещание, стопаните да бъдат обезщетени, само че това по този начин и не се случи.

„ Ще разработим такива схеми, че държавната помощ да покрива тези средства, които стопаните би трябвало да прибавят към своите осигуровки “, сподели тогава Иванов, разяснявайки повишението на осигурителния предел на 710 лв. от 420 лв. в Бюджет 2022.,пише агри бг

По-късно обаче, в края на предходната година се оказа, че служебният министър на земеделието Явор Гечев не е знаел за концепцията на предшественика си и той разгласи, че се ревизира с какви средства разполага повереното му ведомство и дали разновидността с компенсирането посредством de minimis е вероятен.

Това обаче по този начин и не се случи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР