От 1 август Община Бургас разширява достъпа до платени електронни

...
От 1 август Община Бургас разширява достъпа до платени електронни
Коментари Харесай

От днес Община Бургас разширява достъпа до платени е-услуги

От 1 август Община Бургас уголемява достъпа до платени електронни услуги в платформата eGIS. В нейния уебсайт и в платформата SmartBurgas са налични линковете към платформата:

https://www.burgas.bg/bg/elektronni-uslugi/



ПлатформатаeGISе профилираното уеб приложение на Община Бургас за даване на данни от географската осведомителна система на града посредством далечен достъп до профилираните цифрови масиви. През нея на записаните ползватели се обезпечава опция за достъп до платени и безвъзмездни цифрови услуги, както следва:

Безплатна услуга

Достъп до „ Стандартна карта “ – кадастрална и регулационна карта на община Бургас с най-малък набор от данни - данни за ПИ и УПИ - безплатно;

Платени услуги, с цени съгласно Тарифата на Община Бургас за механически електронни административни услуги:

Достъп до „ Разширена карта и регистри “ - кадастрална и регулационна карта на община Бургас с регистрови данни за ПИ и УПИ;

Извадка от цифрови модели/картови пластове в DXF формат.

Очаквайте скоро и следните нови платени услуги:

Комбинирана схема регулация/кадастър във формат PDF;

Извадка от дигитален модел на регулационен проект във формат PDF, без координати;

Извадка от дигитален модел на регулационен проект във формат PDF, с координати;

Цифрови модели за територията - в 2D и 3D - файлове от фотограметрични заснемания с дрон - по поръчка на клиента.

Към данните в динамични карта на града с настоящия регулационен и застроителен проект, можете да намерите и данни от интелигентните системи на града, както и друга профилирана информация. Заявките се извършват автоматизирано, онлайн, без потребност от отиване на гише.

Електронните услуги се правят автоматизирано, посредством функционалностите на уеб основаното приложение eGIS. За използването на услугите се изисква самостоятелна регистрация на профил в системата. Заявяването и приемането на декларирания цифров артикул става в средата на eGIS, след възнаграждение на услугата, автоматизирана обработка и верификация на данните. Заплащането на електронните услуги в eGIS се прави единствено в приложението, посредством системата ePay и уеб страниците на Борика – през (банкова) разплащателна карта, след попълване на изискуемите от системата реквизити.

Общите условия за прилагане на e-GIS - приложението за достъп до цифрови данни на Община Бургас и Тарифата за заплащане за обособените услуги са налични в на Община Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР