От 1 август направлението за хоспитализация се издава само електронно,

...
От 1 август направлението за хоспитализация се издава само електронно,
Коментари Харесай

Електронното направление за хоспитализация вече е задължително

От 1 август направлението за хоспитализация се издава единствено електронно, подсетиха от Министерството на здравеопазването. Досега това ставаше както в тестова среда, по този начин и действително, преди формалния старт на процеса. Според " Информационно обслужване " над 200 лечебни заведения са интегрирали системите и ще записват пациенти с електронни посоки.
Идеята е електронната хоспитализация да улесни както пациентите, които към този момент няма да носят хартиени документи, по този начин и лечебните заведения, където регистрацията на пациент ще лишава няколко секунди. Процесът от постъпването на пациента в лечебното заведение през диагностиката и лекуването му до издаването на епикризата става цифров. Всички медицински документи ще бъдат част от съответното пациентско досие. Чрез Националната здравно-информационна система (НЗИС) в действително време ще може да се види в кои болнични структури какъв брой пациенти с какви диагнози и по кое време са постъпили, както и по какъв начин са лекувани. Системата ще дава информация в действително време и за свободни и заети кревати в клиники и отделения. Резултатите от извършените лабораторни проучвания ще отиват автоматизирано от болничната система към НЗИС.
Към края на юли издадените електронни посоки за хоспитализация са над 44 000. Сред лечебните заведения, приели пациенти посредством тях, са освен огромни академични и регионални лечебни заведения, а и лечебници в по-малки обитаеми места като Чирпан, Казанлък, Мездра, Ботевград, Етрополе и други.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР