От 1 април на сайта на Варненският свободен университет Черноризец

...
От 1 април на сайта на Варненският свободен университет Черноризец
Коментари Харесай

ВСУ с Гореща линия за психологично консултиране

От 1 април на уеб страницата на Варненският свободен университет „ Черноризец Храбър “ – www.vfu.bg, е разкрита гореща линия за психично консултиране на студенти, преподаватели и другари на Университета по отношение на изключителната обстановка с ковид. 
Екип от 20 доброволци от магистърските стратегии „ Психологично консултиране “, „ Психология и психопатология на развиването “, „ Приложна логика на психиката “, както и от стратегиите за следдипломна подготовка, под супервизията на доцент доктор Красимир Иванов – началник на Катедра „ Психология “ на Варненския свободен университет, ще съветват всеки, потърсил помощ по отношение на прекарването на изолацията или с проблеми с акомодацията в конюнктура на рецесия.
Психолозите-доброволци на Варненския свободен университет ще съветват положения, присъщи за изолацията – нараснала тревога, компликации в акомодацията към обществена изолираност, промени в междуличностното другарство в новата среда. Ще дават психична поддръжка за запазване на вярата.
„ Екипите от доброволци са високо квалифицирани, те са подготвени да работят с психосоматичните прояви на паника и боязън. Голяма част от тях имат свои кабинети и практики. За мнозина образованието в магистърските стратегии и в стратегиите за следдипломна подготовка надграждат знанията и опита им “, разяснява доцент Иванов.
В случай, че на Горещата линия за психично консултиране се откри проблем, който изисква профилирани съвещания, същият ще бъде насочван към центровете за медико-психологична помощ.
Разкриването на Горещата линия е подбудено от желанието да съхраним здравето на академичното семейство на Варненския свободен университет и да подкрепим общността, в която живеем и работим, оповестяват от образователното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР