От 01.01.2016 г. до сега всички резултати от проведените контролни

...
От 01.01.2016 г. до сега всички резултати от проведените контролни
Коментари Харесай

Нено Димов: Кроношпан не замърсява въздуха на Велико Търново

От 01.01.2016 година до в този момент всички резултати от извършените контролни измервания за излъчванията в атмосферния въздух, изпускани от цеха за произвеждане на плочи от дървесни частици „ Кроношпан България " не демонстрират превишение на нормите. Това съобщи екоминистърът Нено Димов в отговор на депутатско запитване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

През месец декември 2018г. на компанията е издадено сложно позволение. „ Същото съдържа условия, които целят съблюдаване на нормативните условия във връзка с всички съставни елементи и фактори на околната среда, в това число правила за възможни излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух, които да не водят до нарушение на настоящите правила за качество на въздуха “, написа разясни министърът.

Освен това Министерството на околната среда и водите задължи дървопреработвателната компания да направи автоматизирана станция за надзор на качеството на атмосферния въздух за разширението на завода си в старопрестолния град.

Строгите ограничения към предприятието са поради непрекъснатите недоволства на поданици в двата търновски квартали „ Чолаковци “ и „ Бузлуджа “от непрестанно замърсяване на въздуха от сегашните индустриални съоръжения на сдружението. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР