От 00:00 ч. днес се променят условията за пътуване на

...
От 00:00 ч. днес се променят условията за пътуване на
Коментари Харесай

БДЖ наложи ограничения на украинските бежанци

От 00:00 ч. през днешния ден се трансформират изискванията за пътешестване на украински жители, пристигнали в Република България след 24 февруари 2022 година (началото на войната в Украйна – б.р.).

Украинските жители ще могат да се възползват от безвъзмездни документи за пътешестване по железопътната мрежа в България до мечтана от тях дестинация еднократно в деня на идването им. Също по този начин БДЖ ще обезпечава безвъзмездни пътувания и по офертата “HELP UKRAINE”, която е част от съглашението сред БДЖ и Румънския държавен железопътен пътнически оператор /CFR CALATORE/. За лицата, притежаващи билет по офертата “HELP UKRAINE”, БДЖ ще обезпечи гратис пътешестване до гара, от където може да се направи връзка с интернационалния трен за Румъния.

След писмена поръчка от съответните спешни центрове или други оторизирани органи ще се издават безвъзмездни билети при нужда от пътешестване на жителите от Украйна на територията на България. Условията към тях са свързани с представянето на документ, доказващ поданство или престояване в Украйна, оповестяват от БДЖ.

Издадените авансово билети преди 00:00 ч. на 14.05.2022 година са годни до привършване на пътуването.

Припомняме, че на 2 март БДЖ разгласи, че ще обезпечава безвъзмезден транспорт на идващи от Украйна жители с железопътен превоз в България. За задачата всеки дошъл от Украйна можеше да се достави с билет за пътешестване с трен по мечтан от него маршрут против показване на постоянен документ за идентичност, с който е минал границата, пред чиновниците на билетните каси или транспортния личен състав във влака.

Досега нямаше ограничавания за броя пътувания на бежанците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР