От 0.00 часа на 16 април 2020 г. влизането и

...
От 0.00 часа на 16 април 2020 г. влизането и
Коментари Харесай

7 положителни за коронавирус със 150 контактни от махалите Филиповци и Факултета

От 0.00 часа на 16 април 2020 година влизането и излизането от двата столични квартала " Факултета " и " Филиповци " ще бъде единствено през КПП-та.

Частичните ограничаващи ограничения на територията на столичните квартали " Факултета ", регион " Красна поляна " и квартал " Филиповци ", регион " Люлин " се вкарват сас заповед на шефа на РЗИ-София Данчо Пенчев.

От 60 бързи теста, направени през днешния ден, са открити 7 позитивни на COVID-19. На същите 7 лица бе взета и проба за ПСР, като все още те нямат клинични изяви. Контактните лица са над 150 души. От РЗИ бъде проследявано и тяхното положение.

По последни данни има шестима умряли от кварталите " Факултета " и " Филиповци ". В лечебни заведения в София има двама в по-тежко положение в реанимация и 10 души с по-лека демонстрация на болестта в отделенията.

Продължава и тестването на популацията от кварталите. Припомняме, че преди три седмици - още при започване на изключителното състояние, там Министерство на вътрешните работи организира няколко акции, с цел да спре скупчването на хора на едно място.

Взимането на спомагателни ограничения се постанова от спецификата на тези региони, гъстотата на популацията, както и фактът, че ромите късно търсят лекарска помощ. Това предпоставя и по-бързото насърчаване на затруднения, породени от болестта.

В заповедта се показва, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да провежда контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на квартал " Факултета " и квартал " Филиповци " и да управлява напредването на жители и коли.

Ще се пропуща прекосяването на лица единствено в случаи на необходимост, полагане на труд, здравословни аргументи на преминаващия или негови близки, завръщане на непрекъснат адрес. Това се удостоверява със служебна записка от шеф или длъжностен документ - карта, медицински документ, документ за идентичност.

Влизането и излизането на коли на водоснабдяване, електроснабдяване, доставяне на хранителни магазини и лечебни заведения ще става единствено през основаните пропусквателни пунктове с позволение на органите на Министерство на вътрешните работи.

Всички лица, когато се намират в закрити или на открити публични места са длъжни да носят защитна маска за лице или шал. Не се позволява събиране на групи от хора в открити и закрити публични места в кварталите.

Свободното придвижване в кварталите се прави при нужда за закупуване на храни, медикаменти и реализиране на здравна помощ.

Припомняме, по-рано общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация желаеха да бъде неразрешено придвижването на каруци и товарни колички в града и да има по-строги противоепидемични ограничения в тези квартали.

От през днешния ден такава обсада бе въведена и на старозагорското село Паничерево, откакто 58-годишен мъж от селото избяга от болничното заведение в Стара Загора, макар че е с позитивна проба за COVID-19. От 11 до 14 април в Паничерево са открити 5 заболели, 9 души са под карантина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР