Освобождението е велика дата в нашата история, която проправя пътя

...
Освобождението е велика дата в нашата история, която проправя пътя
Коментари Харесай

Караянчева: Освобождението проправя пътя на държавата към нейното възраждане

Освобождението е велика дата в нашата история, която проправя пътя на българската страна към нейното възобновление, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на връх Шипка в диалог с жители, пристигнали да почетат паметта на героите, жертвали се за свободата на България.

 © Българска телеграфна агенция
Председателят на Народното събрание, народни представители и стотици българи се изкачиха до Паметника на свободата на заветния връх, с цел да се преклонят пред подвига на героите. Те участваха в тържественото честване на 140-ата годишнина от Освобождението на страната, оповестиха от Народното събрание.

Трябва да помним, че свободата е привилегия, показа още Цвета Караянчева. Тя прикани да пазим свободата си и да я предаваме на идните генерации, да бъдем рационални и да мислим за бъдещето, тъй като разделянето не оказва помощ на никого. Отслужена беше заупокойна литургия в памет на всички воини, починали за свободата на България. Пред паметника бяха поднесени десетки венци и доста цветя.

По-рано ръководителят на Народното събрание участва на тържествения признателен молебен, отслужен от Негово светейшество Българския патриарх Неофит и Негово светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в Шипченския манастир „ Рождество Христово ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР