Освобождаване на управителя на Общинската болница във Велинград д-р Данчо

...
Освобождаване на управителя на Общинската болница във Велинград д-р Данчо
Коментари Харесай

Смяната на управителя на Общинската болница гласуват отново съветниците във Велинград

Освобождаване на шефа на Общинската болница във Велинград доктор Данчо Гурдев и избиране на краткотрайно изпълняващ длъжността до осъществяване на конкурс - това е единствената точка в дневния ред за изключителна сесия на Общинския съвет в родопския град, която ще се организира през днешния ден от 14:30 часа. Местните депутати взеха сходно решение в края на февруари. Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков обаче го върна като незаконосъобразно и го нападна пред Административния съд. Отстраненият доктор Гурдев пък апелира пред Окръжния съд, който също постанови анулацията на решението.

Повторното му гласоподаване трябваше да се случи на 16 март. Тогава обаче съвещанието се провали заради липса на кворум.

Очаква се преди днешното съвещание пред постройката на общината още веднъж да има цивилен митинги в отбрана на доктор Гурдев. Велинградчани се притесняват, че промяната му цели сливането на публичната болница с частно конкурентно лечебно заведение, намиращо се в съседство. Още повече, че като краткотрайно изпълняващ длъжността бе препоръчан обвързваният с частната болница доктор Заприн Пепелов.

А съветници, които през февруари се възпротивиха на освобождението на доктор Гурдев, внесоха тъжби в Областната администрация. Според тях двама от сътрудниците им - Тодор Ушев и Костадин Паунов, е трябвало да си създадат самоотвод поради спор на ползи, само че вместо това са взели участие в гласуването. Те са свързани с конкурентно частно лечебно заведение, подозирано в интерес да приватизира публичната болница - Тодор Ушев е настоящ шеф на МБАЛ „ Здраве-Велинград “ ЕООД, а Костадин Паунов е настоящ шеф на частното „ ДКЦ 1 Велинград “ ЕООД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР