Освободиха под гаранция трима от задържаните за смъртта на 39

...
Освободиха под гаранция трима от задържаните за смъртта на 39
Коментари Харесай

Освободиха трима от задържаните по случая с камиона ковчег в Есекс

Освободиха под гаранция трима от арестуваните за гибелта на 39 души, открити в камиона ковчег в Есекс, оповестява " Гардиън ".

Освободените са 38-годишен мъж и 38-годишна жена от Уорингтън, които бяха задържани в петък, както и 45-годишен мъж от Северна Ирландия, който беше арестуван в Станстед по-късно същия ден.

И тримата бяха разпитани по съмнение за непредумишлено ликвидиране и скрит план за трафик на хора.

Мъжът и дамата от Уорингтън са освободени под гаранция до 11 ноември, до момента в който 45-годишният мъж излиза на независимост до 13 ноември.

В ареста остава водачът на камиона - 25-годишният Мо Робинсън от Северна Ирландия. Вчера полицията му повдигна обвинявания в непредумишлено ликвидиране на 39 души, скрит план за трафик на хора, скрит план за подкрепяне на противозаконна имиграция и пране на пари. Предстои на следващия ден Робинсън да се яви пред съда.

Безжизнените тела бяха открити на 23 октомври в камион, който е влезнал във Англия през пристанището Холихед, където дебаркират фериботите от остров Ирландия. Загиналите бяха оповестени за китайски жители - 8 дами и 31 мъже - само че в следствие стана ясно, че сред тях е доста евентуално да има и доста виетнамци, откакто минимум две фамилии от Виетнам оповестиха, че нямат връзка с децата си горе - долу към хипотетичната дата на гибелта на жертвите.

Стана и ясно, че товарният камион е с българска регистрация с компания, записана във Варна, само че без оповестена друга активност, а и с мним адрес. Камионът е напуснал страната през 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР