Освободиха от поста му едно от емблематичните лица в бившия

...
Освободиха от поста му едно от емблематичните лица в бившия
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев пред bTV: Пенсионирането не е по мое желание

Освободиха от поста му едно от емблематичните лица в някогашния Национален действен щаб за битка с COVID-19. С решение на служебния кабинет проф. Тодор Кантарджиев към този момент не е шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания, а аргументът за освобождението му е, че е навършил възраст за пенсиониране.

Постът му заема досегашният зам.-директор на НЦЗПБ проф. Ива Христова.

За bTV проф. Кантарджиев сподели, че пенсионирането му не е по негово предпочитание.

Проф. Кантарджиев е част от НЦЗПБ още от 1988 година През този интервал е ръководел разнообразни звена. В следствие става заместник-директор, а от 2011 година го оглавява.

По време на епидемията от COVID-19 у нас проф. Кантарджиев се отличаваше с възприятието си за комизъм в националния действен щаб.

“Хората се потиснаха, по тази причина на драго сърце слушат, че маските не работят и си слагаш решетка против комари. По-добре с правлно хранене, физическа интензивност и положителни емоции”, сбит е той по време на …..

Както и с желанието си към наличните способи за предварителна защита на инфекцията - като лимони, да вземем за пример.

В отбрана на проф. Кантарджиев пред здравното министерство по-рано през днешния ден на митинг излязоха негови чиновници. Те настояха за незабавното му връщане като шеф на центъра.

„ Този човек е направил ужасно доста по време на рецесия и не е редно да му се отплатят с това. Той беше непрекъснато разполагаем, с цел да спасят доста човешки животи. Това е най-малкото обидно “, съобщи доцент Виктория Левтерова, завеждаща отдела „ Микробиология “ в НЦЗПБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР