Осветлението в два пловдивски района ще бъде изцяло модернизирано. Старите

...
Осветлението в два пловдивски района ще бъде изцяло модернизирано. Старите
Коментари Харесай

Монтират LED осветление по улиците в  „Централен“ и „Южен“ С...

Осветлението в два пловдивски региона ще бъде напълно осъвременено. Старите улични лампи ще бъдат сменени с LED в „ Централен “ и „ Южен “. Така в двата региона ще се сменят общо 1900 електрически тела. Очаква се в регионите с сменено осветяване разноските за ток да намалеят с 30%.

Проектът беше презентиран пред кмета Здравко Димитров и неговото вице Пламен Райчев с лампа до СУ " Св. Константин Кирил Философ " в " Южен ", само че стартира с провал. Работниците изпуснаха кабела в лампата и се наложи да го вадят, с цел да инсталират новото осветително тяло.



Лампите в регион „ Централен “ ще са заключени в карето сред бул. „ Копривщица “, бул. „ Марица-юг “, бул. „ Руски “ и бул. „ Христо Ботев “, а в регион „ Южен “ - в карето, заключено сред ул. „ Коматевско шосе “, ул. „ Акад. Петър Динеков “, бул. „ Македония “ и бул. „ Никола Вапцаров “.

Новите лампи ще бъдат инсталирани от консорциум, в който вземат участие фирмите " Филкаб " и " Инженеринг ". Стойността на плана е 1.1 млн. лв.. Прогнозите са инвестицията да се изплати за 3 години, изясни Александър Приходков от фирмата-изпълнител.



Подмяната на уличното осветяване стана допустимо, откакто през февруари кметът на Пловдив Здравко Димитров и тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова подписаха контракт за финансиране и осъществяване на план „ Въвеждане на енергоспестяващи ограничения (ЕСМ) за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в регионите „ Централен “ и „ Южен “.

На символичната гала, с която се даде старт на плана, участваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, кметовете на регион „ Южен “ Костадин Язов и на регион „ Централен “ Георги Стаменов, както и представители на изпълнителите и надзора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР