Освен вкусни, крушите са и много полезни за здравето. Доказано

...
Освен вкусни, крушите са и много полезни за здравето. Доказано
Коментари Харесай

Крушите пазят сърцето и повишават имунитета -

Освен вкусни, крушите са и доста потребни за здравето. Доказано е, че имат протективна функционалност за сърцето и покачват имунитета, написа онлайн изданието  " Eathwell ", представено от БГНЕС.

Плодът е цялостен с минерали като калий, мед, фосфор, калций, магнезий, желязо и голям брой микроелементи. Крушите са богати също на витамини, К, А и С, както и множеството витамини в група В и Д.

Кои са другите изгоди?

Крушата съдържа фибри, което усъвършенства храносмилателната система. Намалява вероятността за запек и диария. Благодарение на фибрите крушата е без свободни радикали, което понижава вероятността от разнообразни болести.

Сърдечните болести са една от най-честите аргументи за гибел в света. Крушите са добър източник на калий, чийто позитивен резултат върху сърцето е потвърден. Калият оказва помощ за намаление на кръвното налягане, което улеснява цялата сърдечносъдова система и предотвратява образуването на кръвни съсиреци и риска от сърдечен удар.

Смята се, че крушите оказват помощ за намаление на кръвното налягане и холестерола, а приемането на фибри понижава риска от развиване на сърдечни болести.

Поради високото наличие на витамин С, потреблението на круши подпомага укрепването на имунната система. Витамин С подтиква образуването и интензивността на белите кръвни телца. В допълнение, крушите са потребни при настинки и други проблеми, свързани с отслабената имунна система.

Ролите на витамин С за нашето тяло, са доста разнородни. Една от тях е присъединяване в регенерацията на тъканите и клетките.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР