Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ЗАДЪРЖАХА ЧЕТИРИМА ПОЛИЦАИ - РЕДОВНО КРАДЯЛИ ГОРИВО
В Павликени са арестувани четирима служители на реда са арестувани поради систематични обири на гориво. И шефът на локалната пожарна е част от схемата, която си тече месеци наред.
Коментар на Actualno.com: Ще им вдигнат ли заплатите?
ПРОЦЕДУРАТА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРИТЕ КОЛИ ОТ УЛИЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВА С ГОДИНИ
Процедурата за унищожаване и заличаване на остарял автомобил е толкоз комплицирана, че лишава година, от време на време и повече.
Коментар на Actualno.com : А може би държавната администрация харесва своите монументи на нелепостта по улиците и по тази причина не бърза да ги отстранява.

НЕПОДГОТВЕНИ ШОФЬОРИ БЛОКИРАХА ПРОХОДИ В РОДОПИТЕ
Неподготвени за придвижване при зимни условия водачи блокираха планинските проходи в Смолянска област.
Коментар на Actualno.com : Законът задължава водачите да са готови, а синоптиците категорично предизвестиха за снеговалежите, само че както постоянно, българските водачи постоянно знаят по-добре.
ГНЯВ СРЕЩУ ГОТВЕНОТО ШОКОВО НАМАЛЕНИЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА
Партиите в Народното събрание ще получават по 11 лв. на глас, а тези, които са отвън Народното събрание, само че са минали границата от 1% – по 1 лев на глас. Това гласи призната корекция в Закона за държавния бюджет от Комисията по бюджет и финанси.
Коментар на Actualno.com : Следващата корекция - партиите във властта - с 11 лева на глас, а тези в съпротива - с 1 лева
ТИР " НА СКИ " ЯДОСА РЕГИОНАЛНИЯ МИНИСТЪР
Министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков се възмути от безотговорното държание на водач на аварирал ТИР на Автомагистрала " Тракия ", който блокира придвижването посред мощния снеговалеж, защото е карал с гуми без безусловно никакъв грайфер.
Коментар на Actualno.com : Прав е Айнщайн, че две неща са безгранични - вселената и човешката нелепост.


ЕДНА ПЕТА ОТ БЕЗДОМНИЦИТЕ В СОФИЯ СА ВИСШИСТИ
20% от живеещите на софийските улици са висшисти. Част от скитниците са останали на улицата поради безработица, имотна машинация или след скандал с родственици.
Коментар на Actualno.com : Не че висшето обучение у нас е гаранция за добър живот, само че на фона на жалбите на бизнеса за липса на квалифицирани фрагменти това състояние е " малей ".
НЕЛЕГАЛНИ ТАКСИТА НА ЛЕТИЩЕ " СОФИЯ " ИЗДАВАТ МЕДИЦИНСКИ БЕЛЕЖКИ ВМЕСТО КАСОВИ БОНОВЕ
Нелегални таксита на Летище " София " раздават медицински бележки вместо касови бонове, колите не са регистрирани като таксита и возят солено. За да се бори с тях, Министерство на вътрешните работи разчита най-вече на сигнали от жители.
Коментар на Actualno.com : И по този начин ни " извозват " всекидневно - и нарушителите тарикати, и неработещите институции.
СИМЕОНОВ ПОЕМА РЕСОР " ДОМАШНА РАКИЯ "
Вицепремиерът Валери Симеонов пое нов сектор. След акциите си против шума в заведенията по морето и решаването на наболял проблем на граничния пункт " Калотина ", където той откри нова и съвременна социална тоалетна, в този момент Симеонов взима в свои ръце и въпроса с домашната ракия.

Коментар на Actualno.com : Изключителен шанс е, че имаме Валери Симеонов, защото той постоянно знае кои са най- най-важните проблеми на страната.
ВОЛГИН ПУСКА " НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ", КОГАТО СТАНЕ ДИРЕКТОР НА Българска национална телевизия
Журналистът от БНР Петър Волгин разяснява във Фейсбук профила си, че, когато стане шеф на Българска национална телевизия, едно от първите неща, които ще направи, е да излъчи сериала " На всеки километър " в праймтайма.

Коментар на Actualno.com : Значи - на кукуво лято.


МАРАТОНЪТ В ПАРЛАМЕНТА ПРИКЛЮЧИ С ПАРИ ЗА 3 МИНИСТЕРСТВА
Продължилият над 18 часа бюджетен маратон в Народното събрание завърши към 3.00 часа след среднощ, откакто беше удължаван 4 пъти.
Коментар на Actualno.com : Народното събрание рядко си прави труда да гласоподава нещо обикновено. Въпреки своята значимост, бюджетът не прави изключение.
ПАК ЦИРК В ПАРЛАМЕНТА - ТОЗИ ПЪТ С ГЛАВЕН АКТЬОР МАРЕШКИ
Лидерът на най-малката партия в Народното събрание Веселин Марешки изигра същински очерк в пленарна зала. Той възмути от двойния критерий в Народно събрание - че депутатът от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов приказва по какъв начин 80% от българските жители са дебили и алената партия не гъква, а се приказва по какъв начин някогашният министър на културата и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов споделил, че в България останали единствено хора, които " за клин за зеле не стават ", както и по какъв начин Слави Трифонов споделил в Лондон, че " целият интелектуален потенциал " се изнесъл от България. Затова цялата група на " Воля ", отпред с Марешки, си постави противогрипни маски, с цел да се пази от болестта на такова говорене и умопомрачението.

Коментар на Actualno.com : Добре че не се заляха с бензин и възпламениха, че както го дават на ниска цена, кой знае идващия път...

ПЕТИЦИЯ - ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ТРОТОАРИТЕ В СОФИЯ
Петиция за главен ремонт на тротоарите в София внесе в Столичния общински съвет (СОС) диригентът Нели Пинтева-Банс. Инж. Васил Начевски от Столична община увери, че се работи интензивно за възобновяване на тротоарните настилки в столицата.
Коментар на Actualno.com : Щом има потребност от петиции, значи едва ли се работи толкоз интензивно...
СИНДИКАТЪТ НА Министерство на вътрешните работи СКОЧИ СРЕЩУ РАДЕВ - БИЛ ОБОБЩАВАЛ ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ КАТО КРАДЦИ
Недопустимо е вътрешният министър да насочва внушения и систематизирания, както и да уронва престижа на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това обявиха в своя позиция от СФСМВР по отношение на изявление на Валентин Радев по случая с задържаните служители на реда за кражба на гориво от служебни коли. Той съобщи, че е предизвестил синдикатите, че с цел да се бори за настояванията на чиновниците в системата, те би трябвало да съблюдават закона, тъй като другояче публичното мнение се настройва отрицателно.

Коментар на Actualno.com : Понякога е хубаво да се замълчи, изключително като по медиите излизат картинки с избрани обири на гориво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР