Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ПРИЕМАНЕТО НА УЧЕНИЦИ НАД УТВЪРДЕНАТА БРОЙКА - МАСОВА ПРАКТИКА В ЕЛИТНИТЕ СОФИЙСКИ УЧИЛИЩА
Елитните гимназии в София, в които конкуренцията за влизане е изключително сериозна, всеобщо са приемали възпитаници над одобрения банкет. Гимназията, приела най-вече " надпланови " младежи, е Втора британска - 24 деца, равняващи се на цялостен един клас. Най-скромно е нарастването на учениците в 35-о СУ " Добри Войников " - едвам 2-ма души. Това демонстрират данни на просветното министерство за надплановия банкет в 10-те столични гимназии с най-високи приемни балове тази година.
Коментар на Actualno.com : От дребни я научаваме корупцията...

АПИ МАЙ Е ЗНАЕЛА ЗА ИДВАЩИЯ ПРОВАЛ С Е-ВИНЕТКИТЕ, ТЪРСИ НАЧАЛНИЦИ СЯКАШ ЛОВИ МАЙМУНИ С ТРИЦИ
Минимална работна заплата за началници – това е ситуацията в Агенция „ Пътна инфраструктура (АПИ) или най-малко според обявите за работа, които пуска държавната конструкция.
Коментар на Actualno.com : Честно казано не знам за какво сложих в заглавието " май ".

ЦВЕТАНОВ СЧИТА, ЧЕ СЛУЧИЛОТО съдебна експертиза ВЪВ ВОЙВОДИНОВО ПОПРЕЧИЛО НА РОМСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ
30 години има политика, която не води до действителната интеграция на ромите. Сега, в управническата стратегия на кабинета, е заложено образованието – да се вкарат в системата всички деца, които не са там. Ескалирането на напрежението пречи на тази стратегия – представителите ни от Община Марица ни споделиха, че след случилото се във Войводино 20-30 ромски деца не са пристигнали повече на учебно заведение. Това разяснява дясната ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ – Цветан Цветанов.
Коментар на Actualno.com : На крива ракета, Космосът ѝ пречи!

ПОРЕДНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕЦАТА - ТЕПЪРВА ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ПОГРИЖИМ ЗА ТЯХ
Осигуряването на условия за дейно практикуване на правата и възстановяване качеството на живот на децата като изискване за свободното и пълноценното им личностно развиване – това е главната цел на Националната тактика за детето с небосвод 2008 – 2018 година. И в настоящия документ е записано, че вторият небосвод от тази цел – качеството на живот на детето, " има темперамент на същинска стратегическа цел, която да структурира дълготрайни цели на държавната политика " т.е. занапред би трябвало да се извършва.
Коментар на Actualno.com : Дали все в миналото ще се погрижим?

НА ТРЪМП МУ съдебна експертиза НАЛОЖИ ДА ПЛАЩА ХРАНА ЗАРАДИ КАРАНИЦАТА ЗА БЮДЖЕТА НА Съединени американски щати
Американският президент Доналд Тръмп заплати от личния си джоб храната за публично посрещане в президентската резиденция във Вашингтон.
Коментар на Actualno.com : Щом желае стена...

ЛОШОТО ВРЕМЕ И ТЕЖКИЯТ ТРАФИК РАЗВАЛИЛИ РЕМОНТА НА БУЛ. " КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ "
Според инж. Сава Деспотов от " Софинвест " като качество и осъществяване всичко било съвършено и повода не била в ремонта – в съществени линии отговорни били метеорологичните основи, само че трябвало да се пипне и " стоманеният път " т.е. релсите. Трябваше да поставим делинеатори, седят съвършено, сподели той. Основата на пътя била стоманобетон, само че на обособени места поради трафика била нарушена анкерираната връзка на релсите с основата, което довело до пукнатините, обаче това не било в началото обект на контракта. Ние извършихме ремонта, само че сме купували материали, добави той.
Коментар на Actualno.com : И като си помислиш, че сме в умерената климатична зона...

БИВШ МИНИСТЪР ЗА ОБЯВИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ НАЧАЛНИЦИ: ЕЛА НА МИНИМАЛНА, ПЪК КОЛКОТО СИ ИЗКАРАШ, СИ Е ТВОЕ
Или е неточност, само че надали, или е нещо несериозно, или е тактичност – оповестили сме работа, никой не я желае, ще наемем Пешо и ще водим диалози за изискванията с него по-късно, заключи Иван Нейков.
Коментар на Actualno.com : А да чухте някой нещо да се (само)сезира?!

КАТ НЕ СА ХВАНАЛИ И ЕДИН ЗАМЪРСЯВАЩ КАМИОН ИЛИ КОЛА НА ДИЗЕЛ В СОФИЯ
За интервала 10 януари – 10 декември 2018 година КАТ са ревизирали 3316 автомобила, от които поради превишаване на нездравословните излъчвания от придвижване са спрени 115 бензинови коли, само че няма нито една спряна на дизел. Друг подозрителен факт е, че уредите не са засекли и нито един товарен автомобил, който да надвишава равнищата на прахови частици. Това твърди партия " Волт " - групировката на някогашния народен представител от Реформаторския блок и някогашен ръководител на транспортната комисия в Народното събрание Настимир Ананиев в коментар за чистотата на въздуха в София.
Коментар на Actualno.com : Сигурно няма такива замърсители - по-скоро Дядо Коледа съществува!

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРИЕ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ - АКО ИМАЛО ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, Брутният вътрешен продукт ЗА ГОДИНА ЩЕ СКОЧИ С 10%
На днешното си постоянно съвещание, кабинетът одобри проект, с който да извършва Националната стратегия за развиване в интервала 2019 - 2020 година. За да бъдат реализирани заложените цели, през идващите 12 месеца ще се работи предпочитано в осем области. Очакванията се с плануваните ограничения да бъдат осъществени " обилни дълготрайни резултати ". Ако тези ограничения бъдат вярно изпълнени, то към 2020 година Брутният вътрешен продукт би повишен с 6,4%, в случай че проектът за деяние бъде осъществен с посочените като към този момент обезпечени пари, и с 9,7%, в случай че ограниченията бъдат изцяло осъществени с посочените като нужни за тяхното осъществяване средства.
Коментар на Actualno.com : С пари всеки знае - но нали е тяхна задача да намерят по какъв начин да има пари, не по какъв начин да ги крадат?

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗА ПИРИН: ИСКАТЕ НАИСТИНА ДА ОТИДА И ДА СКОЧА ОТ МОСТА ЛИ?
Загрижени да не бърза да търси релса, от Actualno.com попитахме някогашния вицепремиер какво ще предприемете след заканата си, че в случай че правосъдното решение за Пирин не е в интерес на страната, ще скочи от моста в Бургас? Симеонов обаче изпреварващо отвърна с въпроса: " Искате да отида, да си сложа релсата и да скоча от моста ли? ". На уточнението, че желаеме да каже по какъв начин ще излезете от обстановката, Симеонов съобщи: " Нищо не може да се предприеме. Това е дефинитивно решение към този момент ", имайки поради решението на Върховен административен съд.
Коментар на Actualno.com : Кратко и ясно - да!

И ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО НЕ ОТКАЗА ДЕПУТАТИТЕ ДА ПРОМЕНЯТ Наказателно-процесуален кодекс, ЩЕ МОГАТ ДА НИ ОТКАЗВАТ ОБАЖДАНЕ ПРИ АРЕСТ
Народното събрание преодоля президентското несъгласие върху измененията в Наказателния кодекс и наново гласоподава противоречивите текстове, даващи опция за отсрочване с до 48 часа на уведомяването при арест. Остава и опцията арестувани деца да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа при арест и преценка на прокуратурата и съда.
Коментар на Actualno.com : Колко са пък едно-две денонощия...

НАШ ЕВРОДЕПУТАТ ЗАЩИТИ КОМУНИЗМА, МНОГО БЪЛГАРИ ИСКАЛИ ДА съдебна експертиза ВЪРНЕ
Известният като " Любимец 15 " евродепутат от квотата на Българска социалистическа партия Момчил Неков несъмнено блесна в пленарната зала на Европейския парламент. И повода за това беше апелът му да не се жигосва комунизмът, тъй като доста българи го харесвали и желали да живеят при режим на комунизъм.
Коментар на Actualno.com : Тъжно е...

КАК ДЮНИТЕ НА " СМОКИНЯ " ХЕМ СА ЗАЩИТЕНИ, ХЕМ СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ЗА 5000 ЛЕВА?
Как прочулият се към този момент в цяла България предприемач Иван Нончев се е сдобил със земя точни при дюните на къмпинг Смокиня единствено за 5000 лв. - почти колкото е таксата за слагане на каравана за един летен сезон? Този въпрос към този момент остава тайнственост за виновните управляващи.
Коментар на Actualno.com : Риторично запитвам...

СМЕТНАТА ПАЛАТА ЩЯЛА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА ВРЪЗКАТА СИ С ЦЪРКВАТА
Сметната палата желае да възвърне традиция от предишното, съгласно която инспекторите би трябвало да поставят клетва пред духовник, че ще правят добросъвестно отговорностите си. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на институцията.
Коментар на Actualno.com : А политиците и те ли ще се кълнат? Че пред Конституцията нещо не хващат клетвите им...

НИНОВА съдебна експертиза ХВАЛИ С ПРИЕТИ МЕРКИ ЗА НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ, НО ТЕ СА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ОТ 9 МЕСЕЦА
Оставаме срещу ратификацията на Истанбулската спогодба, поради третия пол и джендър идеологията. За всички ограничения за отбрана на дами и деца сме и подсещам, че към този момент внесохме в Народното събрание промени, които към този момент бяха признати от Народното събрание, увери Нинова. Припомняме, че в действителност измененията, за които приказва Нинова, бяха признати с доста огромно болшинство през април предходната година на първо четене и оттогава по този законопроект не се случва безусловно нищо. За сметка на това в Наказателния кодекс започнаха промени по самодейност на ГЕРБ, които също минаха единствено на първо четене – през ноември предходната година, и оттогава още няма придвижване и по тях.
Коментар на Actualno.com : 9 месеца - значи СКОРО ще се роди! Или не напълно...

ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ Българска социалистическа партия ПЛЮС ДЖАМБАЗКИ СА ПРОТИВ ДА съдебна експертиза НАКАЗВА КОРУПЦИЯТА С ЕВРОФОНДОВЕ
През вчерашния ден от тазседмичната сесия на Европейския парламент беше гласувано извънредно значимо решение – която държава-членка на Европейски Съюз не пази независимостта на правосъдната си система и не се бори с корупцията т.е. като цяло не съблюдава правилото за господство на правото във връзка с използването и разходването на евросредства, да бъде наказвана. Степента на наказванията е друга, само че най-общо касае приемането на средства от еврофондовете при открито нарушаване – средствата би трябвало да могат да бъдат или намалявани, или да се забавят заплащания или напълно да се стопират, счита Екологичен потенциал. Проверка на Actualno.com за това по какъв начин са дали своят вот българските евродепутати демонстрира забавна картина (т. 8 от сесията). Против позицията са дали избор всички депутати от Българска социалистическа партия – Георги Пирински, Момчил Неков, прочут като Любимец 15 и Петър Курумбашев. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев пък въобще не е дал своя вот, също отсъстващ е бил и Николай Бареков. Против е дал своя вот и зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.
Коментар на Actualno.com : Добре е такива неща да се помнят, тъй като идват избори!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР