Освен събраните € 5 милиона, група украински лекари, работещи в

...
Освен събраните € 5 милиона, група украински лекари, работещи в
Коментари Харесай

Ирландците събраха € 5 милиона в помощ на Украйна – и не само това

Освен събраните Евро 5 милиона, група украински лекари, работещи в ирландското опазване на здравето даде на Украйна над Евро 780 000, плюс жизненоважни медицински консумативи и коли за спешна помощ, а гражданска самодейност за поддръжка на украинци с увреждания събра още над Евро 477 000.

Данни, оповестени предходната седмица от Централната статистическа работа (CSO), демонстрират, че от началото на съветската експанзия, общо 47 962 души от Украйна са намерили леговище в Ирландия.

Ирландката Дженифър Дръм започва самодейност в платформата GoFundMe, с цел да поддържа украински татко, брачната половинка и трите му деца да дойдат в Ирландия, оповестява indy100.com. Ярослав Сидоришин е живял при ирландски фамилии като малко момче, след злополуката в Чернобил. Сега дружно със фамилията си, още веднъж е потърсил сигурност в Ирландия и към този момент си е намерил работа.

Г-жа Дръм написа в уеб страницата на GoFundMe: „ Осигурипме им самолетни билети до Дъблин и им помаме да се открият. Купихме на децата униформи и принадлежности за учебно заведение, а за семейството...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР