„Освен правителствената криза и тази в досега управляващото мнозинство –

...
„Освен правителствената криза и тази в досега управляващото мнозинство –
Коментари Харесай

Хр. Иванов: Френското предложение за РСМ е изключително добро за България, а ние сме готови да го изхвърлим в коша

„ Освен държавната рецесия и тази в до момента ръководещото болшинство – България е изправена пред едно доста значимо решение, обвързвано с РСМ. Това е значимо освен за Северна Македония, само че и аз нас, само че ние сме на път да го провалим. Това ще бъде извънредно тъпо за нас. Това налива в допълнение масло в огъня “, счита той.

По думите му водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов се пробва да експлоатира тематиката за Република Северна Македония, с цел да си обезпечи оправдание за някакви свои вътрешнополитически дейности.

„ Това е един метод, който меко казано е безконтролен. Най-накрая ние получихме резултат от френските старания за ходатайство. Прочетох доста деликатно предлагането. Говорих и с доста авторитетни дипломати от разнообразни политически сили. Общото мнение е, че това е едно доста положително за България предложение. Искам да ме чуят всички – това е извънредно положително за България предложение, което ние сме подготвени да изхвърлим в коша заради това, че сме във вътрешнополитически скандал сега “, безапелационен бе Христо Иванов и добави: „ Когато България в този момент не успее да прегледа това предложение, тъй като няма политически подтекст – някой да желае да се занимава с тази тематика – а това предложение е доста положително за нас и не знаме по кое време ще има второ такова- когато това се случи – ето това ще бъде национално изменничество. Според предлагането Скопие би трябвало да поеме ангажимент пред Европейски Съюз да си промени конституцията и да впише българите като един от държавотворните нации. в случай че Македония не направи това - няма да има договаряния за Европейски Съюз, няма да вдигнем ветото “.

По думите му „ Демократична България “ ще поддържа френското предложение за Северна Македония, в случай че то влезе за разискване в пленарна зала в Народното събрание.

„ Франция се ангажира да ни помогне и когато споделям, че предлагането е положително за България, го споделям, тъй като самият външен министър в оставка Теодора Генчовска също го удостовери на чуването в Народното събрание ", сподели Христо Иванов.

Лидерът на Демократична България разяснява и вота на съмнение, чието гласоподаване в Народно събрание следва в сряда: „ Това държавно управление е единствената допустима настройка в този парламент – отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Мисля, че с опозицията би трябвало да се търси разговор и поддръжка по кардинални и значими тематики. Но те изгубиха време, с цел да се изчистят и да създадат равносметка на това, за какво има толкоз мощна социална непоносимост към тяхното наличие във властта “.

Според него даже и да оцелее кабинетът на косъм посредством, че има един или двама депутати от горната страна повече, в сравнение с съперниците си, това отново няма да бъде болшинство, което може да обезпечи устойчиво ръководство на България.

„ При всички положения би трябвало да седнем и да потърсим нова формула за поддръжка на държавното управление. Ако не отворим нова политическа страница, колкото и да е мъчно това, колкото и да е обвързвано с неточности или къси съединения, се обричаме на доста тежки времена “, добави Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР