Освен на ирански оръжия притиснатата от международните санкции Русия ще

...
Освен на ирански оръжия притиснатата от международните санкции Русия ще
Коментари Харесай

Русия ще разчита на беларуска електроника

Освен на ирански оръжия притиснатата от интернационалните наказания Русия ще разчита и на беларуска електроника.

Беларус и Русия са изготвили лист с извънредно значими електронни съставни елементи и беларуски компании към този момент са почнали първите доставки, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на президента на Беларус Александър Лукашенко по време на негово посещаване в научноизследователския и индустриален холдинг за точно машиностроене " Планар ", където се организират разисквания за вероятностите за развиване на микроелектрониката в страната.

" Заедно с съветската страна беше формиран лист на сериозните съставни елементи, които би трябвало да се създават в беларуските предприятия и беше направена пътна карта за създаването им ", съобщи Лукашенко. " Вече започнахме да доставяме редица детайли на съветски предприятия ", добави той.

По думите на беларуския президент е било подписано съглашение за основаване на взаимен беларуско-руски център за създаване и произвеждане на фотошаблони.

" Това ще даде опция за взаимна развойна активност и ще понижи зависимостта на беларуските и съветските консуматори от вносни доставки ", съобщи Лукашенко.

Той напомни, че беларуското държавно управление е одобрило програмата за развиване на микроелектронната индустрия на републиката до 2030 година и изиска да му се рапортува до каква степен добре преценени и амбициозни са вероятностите и подхванатите ограничения за по-нататъшно развиване на индустрията.

" Какво е належащо, с цел да се сътвори произвеждане на по-високо софтуерно равнище? Нека припомня, че има вложители, подготвени да финансират плановете. Бих желал също по този начин да знам по какъв начин напредва работата по усвояването на листата с електронни съставни елементи, нужни за съветската индустрия ", сподели Лукашенко, представен от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР