Освен мощен кикот и почуда, неграмотността на компанията на Просто

...
Освен мощен кикот и почуда, неграмотността на компанията на Просто
Коментари Харесай

Компанията на Просто Киро и духовния титан Тошко на Слави произведоха Емил Кошлуков в генерален доктор на БНТ

Освен мощен смях и изненада, неграмотността на компанията на " Просто Киро " към този момент стартира да създава и нечувани и невиждани на никое място по света длъжности в страната.

Утре да вземем за пример парламентарната комисия по културата и медиите се кани да изслушва шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. В авансово оповестения дневен ред на съвещанието обаче е посочено, че тя ще изслушва " ген. доктор на Българска национална телевизия Емил Кошлуков ".

Проявявайки цялостно схващане към мързела на служителите, изписали по този необразован метод съкращението на длъжността на Кошлуков, не можем да не отбележим, че то се чете като " общоприет лекар ".

Защото съкращението " доктор " значи " лекар ". А пък, в случай че желаеме да посочим кратко, че е " шеф ", ще би трябвало да напишем " дир. ". Изобщо, както гласи една мъдрост, мързелът е зла чест. Ако не ги беше домързяло, нямаше да се издадат какъв брой са необразовани.
свързани новини186906преди 19 часа
Обаче по-нататъшната част от това изречение демонстрира, че са освен граматически, само че и политически и географски необразовани. Понеже считат да изслушват Кошлуков за " спрения филм за Македония ".

Драги първобитници, страна Македония няма. Има Република Северна Македония. Съкратено се написа РСМ. Ако не сте разбрали това, когато се случи, би трябвало най-малко оня ден да сте чули какво се споразумяха обичаният ви " Просто Киро " и новоизбраният северномакедонски министър председател Димитър Ковачевски. Обаче май и това не сте чули.

Оставяме на страна стилистиката на това известие в частта й за " спрения филм ". Къде бе, аджеба, са го спрели тоя филм - на входа ли, на изхода ли, зелен документ ли е нямал, тест ли е отказал да си направи?

Или имате поради " неизлъчения филм ", или " прекратеното лъчение на кино лентата ", или " възпрепятстваното лъчение на кино лентата " или просто, дори по-просто и от " Просто Киро ", " неизлъчването на кино лентата ". Но това към този момент е върховен пилотаж за хора, които редуцират " шеф " като " лекар ".

Съвсем трети е въпросът какво значи " по отношение на метода за организация на провеждането на състезанието ". Е това към този момент и " Просто Киро ", който е тежко скаран с българския език, не може да го засуче. Направо го удариха в земята! Дали пък нямат поради " и метода, по който е проведен състезанието за присъединяване на България в " Евровизия "?..

Но и това е от сферата на висшия пилотаж. Трудно нещо е този български език, така да знаете.

Всъщност, убедете се сами какво написа в текста на известието за дневния ред на парламентарната комисия:

" 1. Изслушване на ген. доктор Емил Кошлуков във връзка със спрения филм за Македония и по отношение на метода на организация за провеждането на състезанието за " Евровизия ".

И по този начин пишат, а евентуално и приказват в парламентарната комисия - забележете!!! - по културата и медиите. Защо да е " по " културата, а не " за " културата " и за какво двете съществителни да са членувани несъмнено знае единствено " блестящата юристка " Ива Митева, както в последно време я будалкат сътрудниците й депутати.

Но какво да искаш от комисия за просвета, оглавяванa от брутално малокултурния Тошко Йорданов от славчовите червенотиквеничковчета, прочут още като Тошко Африкански и като Джуджето Хаяско, както и като Тошкото на Слави.

А пък самата просвета е под управлението на " Здравейте, аз съм Наско, министър на културата ", който се е пропил с нея, боядисвайки едно селско читалище, и това са всичките му ненадминати заслуги към духовността на 1340-годишната история на България.

И това проваляне за българщината ще изслушва Кошлуков, ще " възпитава " ПИК и ще написа закони за културата и медиите?! Не може да бъде! Сигурно е някаква тъпа хумореска от славчовата телевизия.

Боже, пази България, тя и по-страшни времена помни, камо ли шепа неграмотници на върха на страната. А пък българите ги пази от " спасителите " им - от враговете си те сами ще се пазят.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР