Освен кръвонасяданията и следите от ухапване, по тялото на 2-годишната

...
Освен кръвонасяданията и следите от ухапване, по тялото на 2-годишната
Коментари Харесай

Жестокост: Откриха следи от колан и изгаряния по тялото на починало дете от Пловдив

Освен кръвонасяданията и следите от захапване, по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив, за чиято гибел е упрекната осиновителката ѝ Анка Михайлова, имало следи от изгаряне с цигари и от удари с колан. Това стана ясно по време на разпита на движимостите лица, изготвили експертизите на момиченцето.  

Според доктор Павел Тимонов в тази ситуация се следил синдром на измъчваното дете. За това трябвало да има няколко фактора, измежду които контузията да е настъпила без очевидци и обясненията да не съответстват с находката, оповестява „ 24 часа “. В показанията си Михайлова изяснява, че детето е паднало от спалнята, без никой да го види. Жената е споделила още, че е хапала Севда по бузата, с цел да я свести, само че лекарите са разкрили следи от зъби и по тялото, които са с по-стара отминалост и съгласно доктор Тимонов момичето е измъчвано и преди.

„ От физическите белези е належащо да има единствено един позитивен, а при нея има повече ", сподели вещото лице. По думите му случая на Севда е типичен образец на синдром на измъчваното дете.  

На 23 септември 2022 година Анка Михайлова завела осиновеното си дете, на година и 9 месеца, в УМБАЛ " Свети Георги " с черепно-мозъчна контузия, синини по тялото и раздран бял дроб. Севда беше в кома и на 16 октомври издъхна в болничното заведение. Жената е упрекната в съзнателно ликвидиране на разположение в безпомощно положение в изискванията на домашно принуждение. Пред съда доста съседи и познати на дамата показаха, че тя се грижела сама за момиченцето, само че се справяла. Дъщеря ѝ постоянно била добре облечена, нахранена и изглеждала щастливо дете.  

Днес Анка Михайлова описа версията си за случилото се в деня на случая пред Окръжния съд. Извела Севда на открито два пъти, хранила я и двете си играли. Вечерта я оставила в леглото и отишла да ѝ налее боза. " Дори не съумях да я ръся, чух едно " туп ". След това хвърлих шишето и отидох, видях детето на плочките ", съобщи майката. Момиченцето не плачело, единствено лежало на земята. " Като умряло беше, не му бяха отворени очите ", сподели Михайлова. Тя гушнала Севда и почнала да крещи. " Виках на турски: " Майко, майко, Севде ", само че тя не идваше на себе си. Не знаех какво да върша, шашнах се. Тръгнах да излизам и на стълбището ме пресрещнаха момчета ", изясни Анка. Пристигналите очевидци качили майката и бебето в кола и ги закарали в болница. Там Михайлова стояла няколко часа, само че рано сутринта тръгнала да се прибира. " После не съм виждала Севда, служителите на реда ме взеха от пътя ", твърди осиновителката. Пред съда тя изрично отхвърли да е била или хапала момиченцето. " Когато не ме слушаше, с доброта постъпвах. В салона имам брокат в боята, тя все отиваше да го чопли, с цел да го яде. Казвах ѝ единствено " недей " и се смеехме ", добави Михайлова.  

Анка сподели още, че дни преди случая върху Севда паднали железни столове. Оттова имала синини по крайници. Майката обаче още веднъж не видяла по какъв начин станало. " Бях до хладилника и когато се обърнах столовете, към този момент бяха върху нея ", сподели тя.

По делото следва чуването на още трима очевидци, които през днешния ден не бяха постоянно призовани.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР