Освен физическото тяло човек има и енергетично тяло, тяло на

...
Освен физическото тяло човек има и енергетично тяло, тяло на
Коментари Харесай

Бръчки, характер и заболявания на човека – как са свързани

Освен физическото тяло човек има и енергетично тяло, тяло на мисълта, тяло на съзнанието и на душата, което надвишава рамките на физическото

Съвкупността им образува аурата. Измененията във формата и цвета на аурата оказват въздействие върху физическото тяло…

Тънките тела оказват въздействие върху по-грубите. Например при отрицателно мислене върху тялото на мисълта може да се образува „ раковина “, блокираща свободното течение на силата. Това води до нарушаване на кръвообращението и заболяване на физическо равнище. С помощта на разнообразни лечебни способи (масаж или упражнения) може да се възвърне кръвообращението и да се усъвършенства физическото положение. Съществуват и способи за възобновяване на енергетичното тяло (аурата). Но в случай че първопричината на болестта – в дадения случай неправилното мислене, остане, заболяването ще се завърне.

Известно е, че вътрешните органи и елементи на физическото тяло на индивида са тясно свързани между тях

Стъпалата, китките, ушните раковини, ирисът, езикът съдържат информация за всички вътрешни органи. Не е изключение и лицето. Бръчките върху него се появяват на строго избрани места без значение от положението на кожата. Това става при положение на намаляване или заболяване на обвързваните с тези места вътрешни органи, както и поради проблеми в другите тела – енергетично, на мисълта и на съзнанието.

  1. БРЪЧКИ НА УМА

На челото е проектирана главата на индивида. Така бръчките по челото свидетелстват за прекомерна далновидност и умствени претоварвания, а в някои случаи – за главоболия, нарушавания в мозъчното кръвообращение и така нататък Ако сте загрижени от дълбоките бръчки на челото си, може би ще ви утешат думите на Питагор: „ Никога не се съветвайте с хора, които имат безпрепятствено чело – те не размишляват “…

  1. БРЪЧКИ НА МЪДРОСТТА

Върху тялото на мисълта раменете символизират способността умно и с достолепие да понасяме перипетиите на живота, умеенето да намираме позитивните страни в неприятни обстановки. Ако раменете са изтощени, изгърбени, освен това болят, може да се допусна неумение за превъзмогване на несгодите, чувство за беззащитност, безизходност и паника.

  1. БРЪЧКИ НА УДИВЛЕНИЕ

Те се намират в онази част от лицето, която е обвързвана със положението на предраменете и лактите. Върху тялото на мисълта лактите символизират промяната на посоката на активността, готовността за възприемането на нов житейски или професионален опит. За да избегнете появяването на бръчките на удивлението, би трябвало да възприемате всичко протичащо се с вас съответно, а не да се учудвате по всеки мотив.

  1. БРЪЧКИ НА ИНАТА

Бръчките в тази част на лицето са свързани със положението на шията. На ментално равнище те приказват за дебелоглав, отвращение да се прегледат другите страни на въпроса, което постоянно води до неразрешими проблеми, а на физическо равнище – до болки в региона на врата.

  1. БРЪЧКИ НА САМОТАТА

Бръчките в тази част на лицето приказват за заболявания на щитовидната жлеза и горната част на гърба. Върху тялото на мисълта това е чувството, че животът ви е атакувал, че ви липсват морална поддръжка, възприятие за самотност и ненужност.

  1. БРЪЧКИ НА ПЕДАНТИЧНОСТТА

В региона на „ гъшите лапки “ се проектират пръстите на ръцете, символизиращи дребните неща в живота. Притежателите на такива бръчки са прекомерно деликатни към детайлите и детайлностите и демонстрират формализъм към дреболиите в живота. „ Гъшите лапки “ могат да се появят при болки, изтръпване, побоцкване в пръстите на ръцете.

  1. БРЪЧКИ НА РЕТРОГРАДНОСТТА

Бръчките в тази част на лицето приказват за хронични болести на стомашно-чревния тракт. Върху тялото на мисълта това се демонстрира в страх от новото, некадърност да се усвояват нови хрумвания и нови привички, да се върви в крайник с времето.

  1. БРЪЧКИ НА ЖИЗНЕНАТА СИЛА

Това по-скоро не е гънка, а дипла. Във физиогномиката й се отделя огромно внимание. В нея се отразява положението на на практика всички органи, свързани с храносмилането, както и на бедрата – устойчивата опора за тялото и главните „ механизми “ за придвижване напред както във физически проект, по този начин и на равнището на тялото на мисълта.

С други думи, единствено човек със здрава и надеждна храносмилателна система и крепко изравен на краката си ще има сили да върви напред. Добре завършената (тоест ясно изразена) дипла демонстрира нараснал витален тонус, дарба за бързо възобновяване на силите. Дълбоката и дълга дипла е белег на дългоденствие.

  1. БРЪЧКИ НА СТЕСНИТЕЛНОСТТА

Те приказват за болести на стомаха и дванадесетопръстника. А в случай че са ситуирани към цялата уста, свидетелстват за уязвимост и болки в краката, както и за незадоволителна работа на червата. Най-често бръчките на стеснителността се срещат у хора, които не са уверени в себе си, изпитват боязън и остра нужда от отбрана и застъпничество.

  1. БРЪЧКИ НА ПЕСИМИЗМА

Те се намират в частта на лицето, която е обвързвана със положението на бъбреците. Към „ менталните “ аргументи за болесттите на бъбреците се отнасят внезапната рецензия, разочарованията, неуспехите. А към аргументите за болесттите на надбъбречните жлези – пораженческите настроения, равнодушното отношение към себе си, паниката. Възможно е също напътствие за повишение на натоварването или заболяване на стомаха, дванадесетопръстника и жлъчния мехур.

  1. БРЪЧКИ НА РАЗОЧАРОВАНИЕТО

Тези бръчки са свързани с най-важните вътрешни органи. Наличието им разрешава да се предположат проблеми в работата освен на бъбреците , само че и на черния дроб, жлъчния мехур, червата и даже на сърцето (тъй като бъбреците, регулиращи състава и гъстотата на кръвта, оказват директно влияние върху работата на сърдечния мускул, който неуморно помпа кръв).

На ментално равнище бръчките на разочарованието приказват за неналичието на чувство за наслада от живота и любовта. Според физиогномистите сърцето е центърът на любовта, отбраната и сигурността, а кръвта е израз на насладата, силата, свободно циркулираща в тялото.

  1. БРЪЧКИ НА НЕУВЕРЕНОСТ В СЕБЕ СИ

Те могат да се появят при язвени формирания на червата. Изразяват отвращение и даже боязън да се избави индивидът от нещо отживяло, излишно, твърдата му убеденост в личната му неплатежоспособност.

  1. БРЪЧКИ НА БЕЗРАЗЛИЧИЕ

Те наподобяват на бръчките, които на ментално равнище могат да доведат до проблеми в белите дробове (депресия, тъга, боязън за разбиране на новото, отмалялост от живота); в далака (обсебване, натрапчиви идеи); в черния дроб (гняв, несдържаност, неумение да ръководи човек страстите си, непрекъснато недоволство, самооправдаване); в коленете (инат и горделивост, отвращение за отстъпление); глезените (крушение на идеалите); в стъпалата (загуба на ориентирите в околната действителност).

  1. БРЪЧКИ НА СТРАХОВЕТЕ

Те могат да зародят при проблеми в червата. Върху тялото на мисълта отразяват страха от неспазване на периодите, яд в предишното, боязън от раздялата (с човек, с работа, с вещ). В това място се проектират стъпалата, болките в които могат да се появят заради боязън пред бъдещето и колебливост да се направи първата крачка. А нежеланието човек да се раздели с остарелите хрумвания и понятия, може да докара до заболяване на пикочния мехур…

Инфо: medkras.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР