Освен филма Бенедета“ на Пол Верховен, който ще даде старт

...
Освен филма Бенедета“ на Пол Верховен, който ще даде старт
Коментари Харесай

``Денят на флага`` на Шон Пен и ``Фантазии`` на Давид и Стефан Фоенкинос дават старт на ``Синелибри`` 2021 |

Освен кино лентата „ Бенедета “ на Пол Верхове н, който ще даде старт на Синелибри на 2 октомври, още две кинопремиери ще се състоят в зала 1 на Националния замък на културата.

Става дума за френската сантиментална комедия „ Фантазии “ , режисирана от звездния тандем Давид и Стефан Фоенкинос , и за трагичния трилър „ Денят на флага “ на Шон Пен , който към този момент се чака с неспокойствие от българската аудитория! Двете прожекции са на 21 октомври.

„ Фантазии " е занимателен кино омнибус, в който шест двойки изследват скритите страни на интимния си живот. Филмът ще ви плени с елегантната си страст и непридирчивост, с лют разговор и блестящ актьорски състав. Достатъчно е да споменем единствено имената на Моника Белучи и Карол Буке . Прожекцията в зала 1 е на 21 октомври от 17:30 часа.

„ Денят на флага ", в който Шон Пен дели екран със личната си щерка Дилън Пен , идва у нас незабавно след шеметната си премиера на кинофестивала в Кан. Филмът интерпретира действителната история на журналистката Дженифър Вогел, разказана в биографичната й книга „ Истинската история за подправения живот на татко ми “. Прожекцията в зала 1 ще се състои на 21 октомври от 19:30 ч. директно след празничната гала по награждаване на спечелилите в интернационалния конкурс за пълнометражен игрален филм.

Президент на журито на седмото издание на кино-литературния фестивал, който тази година отдава респект на Данте Алигиери и неговата безконечна „ Божествена комедия “, е изтъкнатият френски публицист и киносценарист Гийом Лоран. Той е притежател на награди BAFTA и „ Люмиер “; има номинация за „ Оскар “ от 2020 година за анимационния филм „ Изгубих тялото си “ и номинации за „ Оскар “ и „ Сезар “ за сюжетите на филмите „ Невероятната орис на Амели Пулен “ и „ Най-дългият годеж “, които са познати и на българската аудитория. В ролята на арбитри тази есен влизат още: немският режисьор от афганистански генезис Бурхан Курбани, който победи с премия „ Синелибри “ за майсторска акомодация на монументалния разказ „ Берлин Александерплац “ през 2020 година, когато пандемията осуети опцията да получи своето отличие на живо; Каролин Бонгран - уважавана френска писателка и сценаристка, съавтор на сюжета на „ Влюбеният Айфел “, спечелил овациите на публиката; блестящото режисьорско дуо Кристина Грозева и Петър Вълчанов, основали едни от най-хубавите български филми за последните десетилетия, в това число късометражния „ Скок “ и пълнометражните ленти „ Урок “, „ Слава “ и „ Бащата “, всеки от тях увенчан с влиятелни интернационалните оценки.

Между 2-ри и 31-ви октомври феновете на Синелибри ще се срещнат онлайн и онлайн с прелестни режисьори, сценаристи, писатели, артисти и продуценти и ще станат очевидци на блестящи кино-литературни министър председатели, галавечери, пърформанси, тематични лекции и други забавни събития. Сред премиерните филми в програмата се подрежда и психическата драма „ Събитието “ на дебютантката Одри Диван, която беше удостоена с премията „ Златен лъв “ във Венеция безусловно преди часове. Филмът е акомодация по едноименния разказ на Ани Ерно, разкриващ кошмарните й прекарвания във Франция през 60-те години - време, в което абортите са към момента противозаконни. Предстои да бъдат оповестени всички заглавия, разпределени по секции, всички специфични посетители и събития на фестивала. Организаторите на Синелибри плануват строго спазване на всички противоепидемични ограничения, гарантиращи здравето и сигурността на феновете.
Билети за двете прожекции в зала 1 на 21 октомври можете да си набавите отсам:

„ Фантазии “, 17:30 ч.,
„ Денят на флага “, 19:30 ч.,
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР