Освен, че ни откраднахте програмата, искате да ни откраднете и

...
Освен, че ни откраднахте програмата, искате да ни откраднете и
Коментари Харесай

Нинова към ПП: Откраднахте ни програмата, но няма да ни откраднете и образа

„ Освен, че ни откраднахте програмата, желаете да ни откраднете и облика “, обърна се Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия към сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “. Соцлидерката ядосано насочи рецензия към някогашните си съдружни сътрудници, че се пробват да ги пакетират към партиите на статуквото, нещо от което социалистите извънредно мъчно се избавили и избавили.

Причината за гнева на Нинова е предлагането на Кирил Петков и Асен Василев дебатите на ръководителите на партии да се водят в зала „ Запад “. Тя попита от кое място накъде ще дефинират те кое е намерено и кое е прикрито, в случай, че диалозите се водят в стаята на ръководителя и в пленарна зала.  

„ Няма да позволим никой, но по никакъв метод да върне Българска социалистическа партия в облика на някакво задкулисие “, разгласи Нинова, визирайки думите на Петков, че щом не се позволяват публицисти на диалозите, то значи има нещо прикрито и покрито.

Тя напомни, че точно Българска социалистическа партия са смяната, тъй като те първи са тръгнали да се борят с модела на задкулисието, а от Политическа партия са в политиката от през вчерашния ден.

Според Корнелия Нинова от година и половина върви сюжет за унищожаване на многопартийната система и Народното събрание, а с дейностите си последните два дни депутатите наливат масло в огъня на тези сценаристи. 

Нинова добави още, че е била съгласна най-възрастният да оглави Народното събрание, само че в последните 15 минути „ някой си е трансформирал мнението “, като не пожела да го назове, което е върнало рецесията в нейното началото.

„ За пръв път виждам едно обикновено говорене, една просвета на чуване и в случай че успеем да го създадем, да го задържим, мисля че това ще бъде един от огромните триумфи  на това Народно заседание. Идеята за бистрота и да си споделяме нещата с естествен звук, даже да не сме съгласни, пред погледите на всички наши гласоподаватели, е най-нормалното, най-демократичното и най-правилното нещо, от което не би трябвало да се тормозим. Вече имаме няколко оферти като вероятни критерии. Аз предлагам всяко едно изявление да продължи с действителни критерии и оферти и да вървим напред към гласоподаване. Но желая да подчертая какъв брой би било добре, без значение от дебата, без значение какъв брой са значими проблемите, да можем да държим този звук. Повярвайте ми, демонстрираме нова политическа просвета в България и това е смяна “, обърна се Кирил Петков към народните представители.

„ Г-н Петков, одобрявам това като самооценка или самокритика, тъй като тази зала знае, че най-острия, нападателен и афектиран звук тон сте си държали вие и ГЕРБ. Едва ли можете да отправите към нас искане за добър и правилен звук и да кажете „ добре, че го постигнахме “. Ще ви напомня времето, в което ние бяхме най-диалогичните, бяхме най-консенсусните. Включително в държавното управление постоянно сме държали положителния звук, постоянно сме търсили схващане сред партиите в парвителството, когато имаше несъгласия. Някой път успявахме, някой не, само че ние „ Българска социалистическа партия за България “ в никакъв случай не сме държали в последните парламенти нападателен звук. Ние сме такива и ще продължим по същия метод! Много е хубаво, че ще водим този диалог транспарантно и тук. Но уважаеми сътрудници, какво като го водим, в случай че няма резултат? Ако още четири часа транспарантно и пред камерите  и пред българския народ в добър звук, отлично, една стъпка напред и какво от това, в случай че в 19 часа нямаме резултат, и още веднъж прекъснем съвещанието, и още веднъж на следващия ден се съберем на четири председателски съвета и на още една полемика в залата в добър звук, резултатът ще е същият. Тридневен следващ удар върху парламентарната народна власт, държавността, правовата страна и институционалността в България и тридневно голямо отчаяние за българския народ “, отговори от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР