Освен бъдеща кариера в IT индустрията, наетите ще бъдат подкрепяни

...
Освен бъдеща кариера в IT индустрията, наетите ще бъдат подкрепяни
Коментари Харесай

12 човека с аутизъм ще бъдат назначени в световна технологична компания

Освен бъдеща кариера в IT промишлеността, наетите ще бъдат подкрепяни от психолози консултанти, които  ще ги поддържат в процеса на консолидиране в работната среда. Предвижда се образование и на мениджърите за работа с хора от аутистичния набор.

 

Програмата стартира през 2014г. в Австралия. Там е лишило години, с цел да стане  сполучлива. От предходната година се ползва и във Англия. България е една от първите страни в тази самодейност паралелно с Полша.

 

Хората от аутистичния набор са подценени на трудовия пазар, макар че съгласно статистиките близо половината от диагностицираните са с равнище на просветеност по-високо от междинното. Вероятно голяма част от тези хора са или безработни, или работят тук-там, където не могат да разпрострат цялостния си капацитет.

 

Процесът по набиране на личен състав е в ход. Програмата е отворена за всеки, който желае да кандидатства. Няма потребност от предходен опит или от особено обучение.  Важно условие е говоримо и разбираемо равнище на британски език. Очаква се подбраните 12 души да стартират работа от началото на идната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР