Острови край югозападната провинция Мугла и западната Балъкесир са пуснати

...
Острови край югозападната провинция Мугла и западната Балъкесир са пуснати
Коментари Харесай

Турция продава два острова

Острови край югозападната провинция Мугла и западната Балъкесир са пуснати за продажба онлайн, оповестява " Сабах ", представени от Българска национална телевизия.

Остров край Мюмарис в Мугла е разгласен на цена от 210 милиона лири (36,7 милиона долара), пуснат на продажба на 22 септември от турски предприемачи, живеещи в Съединени американски щати. Островът, ситуиран по продължение на тюркоазеното крайбрежие на Турция или турската Ривиера, понастоящем е дом на три дребни независими къщи и би могъл да бъде употребен за построяването на няколко спомагателни парцела, ресторант и малко яхтено пристанище. Размерът на острова, който има четири залива, е 316 000 квадратни метра (78 декара).

Островът е закупен от турски предприемач, живеещ в Съединени американски щати през 1980 година за построяването на хотел и по това време стартира известна реорганизация там. Плановете за хотела обаче не се осъществят, защото островът е разгласен за предпазена зона от първа степен през 1983 година Не съумял да получи възвръщаемост на инвестицията си, притежателят афишира острова още веднъж за продажба.

Ограниченията при предпазения статут разрешават построяването на всекидневно туристическо оборудване и малко пристанище на острова. Той също е освободен от налози за пет години, тъй като се намира в рамките на провинция Мугла.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР