Остров мечта прави сериозна промяна от следващата година, засягаща туристите.От

...
Остров мечта прави сериозна промяна от следващата година, засягаща туристите.От
Коментари Харесай

Остров мечта готви голяма тесла за туристите! Причината

Остров фантазия прави сериозна смяна от идната година, засягаща туристите.

От началото на идната година задграничните гости на остров Бали в Индонезия ще би трябвало да заплатят входна такса от 10 $ на човек, заяви туристическата работа на острова. Тази такса ще се употребява за финансиране на стратегии за запазване на околната среда и локалната просвета на Бали, прочут с храмовете си, плажовете и оризовите полета, цитира Българска телеграфна агенция.
-->
Чуждестранните туристи ще заплащат таксата на чиновниците на летището или пристанището при идването си на Бали. След заплащането ще получават квитанция и стикер, които би трябвало да задържат до напускането на острова.

Броят на задграничните туристи на Бали се снижи доста през последните години заради пандемията от COVID-19. През 2019 година островът посрещна над 6,2 милиона гости от чужбина, само че през 2020 година този брой спадна до 1 милион, а през първата половина на 2021 година понижа до по-малко от 100 000, съгласно публични данни.

Въвеждането на входната такса се чака да способства за възстановяване на качеството на туризма на Бали и за поощряване на устойчивото развиване на острова. От Туристическата работа на провинция Бали се показва вяра, че островът ще се трансформира в дестинация, привличаща качествени туристи, които почитат локалната просвета и околната среда.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР