Остро обръщение срещу изгонването на руските свещеници направи професор Дарина

...
Остро обръщение срещу изгонването на руските свещеници направи професор Дарина
Коментари Харесай

Дарина Григорова: Извършена е репресия срещу руските отци

Остро послание против изгонването на съветските свещеници направи професор Дарина Григорова в обществената мрежа Facebook. Тя окачестви действието като принуда.

Ето и цялостното й послание:

“Руската черква е затворена, тъй като са прогонени съветските свещеници, упрекнати в “заплаха за националната сигурност ”, а не тъй като няма български свещеници, които да служат там. Земята под храма е благосъстоятелност на Руската федерация, храмът – на РПЦ.

Затворената черква, отрупана с цветя, както и криптата на свети Серафим, е упрек към страната, тръгнала против Бога, и към безмълвните съучастници в това гонение на православни отци от православна България.

Не може да се потули, както са очаквали, не може да се отнеме земя и храм по украински сюжет, каквито са апетитите на бг мутрите, тъй като е безвластие, закононарушение, което предстои на съд, за интернационалния скандал да не приказваме.

Извършена е принуда във връзка с съветските отци, има време да се възпре идващото безвластие, във връзка с Руската черква, което ще повлече нашата черква в славоукраинския ерес, каквато е фундаменталната цел на фанариотите у нас. Има време за въздържане на тази низост с мъчно предсказуеми последствия. ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР