Остри нападки срещу служебните министри, но и обиди към ръководството

...
Остри нападки срещу служебните министри, но и обиди към ръководството
Коментари Харесай

Червени набедиха Радев, че цепи БСП

Остри нападки против служебните министри, само че и обиди към управлението на “Позитано” 20
Социалисти питат кой има по-голям принос за България - президентът или те

Нинова връща мандата във вторник

Многочасови диспути, които бързо прераснали във взаимни нападки и разединение по оста “президент” белязаха изключителното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Соцдепутати от два дни разясняват, че заиграването на Радев с подмятанията за партия на Кирил Петков и Асен Василев, е “доста подло загърбване на Българска социалистическа партия в последния миг преди изборите”. В последна сметка социалистите гласоподаваха Корнелия Нинова да върне третия мандат за сформиране на държавно управление във вторник, както самата тя предложила изненадващо в последния миг.

До началото на пленума настройката на алените била мандатът да се върне още този петък на Румен Радев и той да носи отговорността по кое време ще разпусне Народното събрание, а не Българска социалистическа партия да бъде като “смокиново листо” и да бави процедурата поради актуализацията на бюджета на служебните му министри.

Още преди началото на пленума, Кирил Добрев съобщи, че още веднъж “БСП ще заплати сметката за всички упражнения”. И означи, че всички са станали “свидетели на неспособността на водача Корнелия Нинова да води разговор с другите парламентарни партии”.

Още по-остра била Светлана Шаренкова в зала: “Ние не изпълняваме волята на президента Радев. Категорично съм срещу. Нашата партия е надалеч по-сериозна и има по-голям принос за България, в сравнение с Радев за последните 4 години, който персонално Корнелия Нинова предложи за президент на Република България”. Но по-късно предложила даже Българска социалистическа партия да държи мандата до 10-15 септември. Призиви Българска социалистическа партия да не бърза с връщането му насочиха и от Демократична България и Има Такъв Народ.

Междувременно депутатите взеха решение, Народното събрание да организира изключително съвещание на 7 септември. Предложението направи ръководителят на Народното събрание Ива Митева и то бе признато от народните представители.

Заседанието е планувано за 11.00 ч., а в дневният му ред се планува второ четене на актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО за 2021 година В петък депутатите ще прегледат актуализациите на съвещанието на Комисията по бюджет и финанси.

Решено
Избори за президент на 14 ноември


Парламентът насрочи президентските избори на 14 ноември 2021 година. “За” гласоподаваха 152 народни представители, нямаше “против”, “въздържали се” бяха 25 депутати от Българска социалистическа партия.
Решението беше импортирано в сряда деловодството на Народното събрание от Виктория Василева от “Има подобен народ” и група народни представители.

Гласуването мина без диспути.

Евентуален втори тур би трябвало да разгласи ЦИК и той ще бъде на 21 ноември. Според Конституцията изборите могат да се проведат не по-рано от три и не по-късно от два месеца преди приключването на мандата на сегашния държавен глава - 22 януари 2022 година Затова 21 ноември е крайният период за провеждането на втория тур.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР