Остри критики към Съединените щати след решението им да наложат

...
Остри критики към Съединените щати след решението им да наложат
Коментари Харесай

САЩ гласуваха "против" прекратяване на огъня в Газа

Остри рецензии към Съединените щати след решението им да наложат несъгласие върху проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за неотложно преустановяване на огъня в Газа.

Китай съобщи, че от Вашингтон насочат " неправилно обръщение " и на процедура дават " зелена светлина " да продължи избиването на цивилни в Газа. Това е третият път от началото на войната сред Израел и Хамас, в който Съединени американски щати се афишират срещу прекратяването на огъня.

От Белия дом обясниха, че по този начин оферти от Аржентина текст, би заплашил договарянията за прекъсване на войната и освобождение на заложници. Съединените щати оферират собствен вид, който включва краткотрайно помирение.

За първи път Вашингтон заговаря за преустановяване на огъня, само че в текста се показва, че то би трябвало да стане единствено в миг, в който е осъществимо. Американското предложение включва и предизвестие към Израел да не стартира военна интервенция в Рафа. Бени Ганц, който е част от израелския боен кабинет съобщи, че Хамас имат период до 10 март да освободят заложниците, а в противоположен случай офанзивата ще влезе в ход.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР