Острата фаза на пандемията от COVID-19 ще приключи тази година,

...
Острата фаза на пандемията от COVID-19 ще приключи тази година,
Коментари Харесай

СЗО посочи при какво условие ще приключи пандемията още тази година

Острата фаза на пандемията от COVID-19 ще завърши тази година, в случай че бъде реализирана набелязаната цел 70% от популацията на света да бъде имунизирано. Това съобщи през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30626
,,Прогнозираме завършек на острата фаза на пандемията тази година, при изискване, несъмнено, че 70 на 100 от международното население бъде имунизирано доникъде на годината, към юни или юли. Нещата са в наши ръце. Това е въпрос на избор``, изясни пред публицисти Тедрос Аданом Гебрейесус по време на посещаване в Република Южна Африка.

Директорът на СЗО посети лаборатории на основаната в Кейптаун биотехнологична компания " Африджен ", произвела първата ваксина въз основата на иРНК против COVID-19 в Африка. Ваксината ще бъде подготвена за клинично изпитване през ноември, като се чака да бъде утвърдена през 2024 година

Тази ваксина ще е по-адаптирана към подтекста, в който ще се употребява, ще се съхранява по-лесно и ще е с по-ниска цена, съобщи генералният шеф на СЗО, представен от Българска телеграфна агенция.

Проектът " Африджен " се подкрепя от СЗО и интернационалния механизъм за достъп до ваксини COVAX.

Делът на имунизираните против ковид в Африка е едвам 11% - най-малкия в света.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30626  Датските здравни управляващи не виждат причина за слагане на повече ваксини против COVID-19 Датските здравни управляващи не виждат причина за слагане на повече ваксини против COVID-19  Белгия отстранява от идната седмица част от противоепидемичните ограничавания Белгия отстранява от идната седмица част от противоепидемичните ограничавания  Италия анулира условието за носене на маска навън, а нощните заведения към този момент могат да отворят Италия анулира условието за носене на маска навън, а нощните заведения към този момент могат да отворят
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР