Остра социална сатира върху класовите конфликти, с вече скандална сцена

...
Остра социална сатира върху класовите конфликти, с вече скандална сцена
Коментари Харесай

Кан 2022: „Триъгълник на скръбта“ на шведския режисьор Остлунд спечели “Златна палма”

Остра обществена ирония върху класовите спорове, с към този момент скандална сцена на повръщане и диария, завоюва основната премия на филмовия фестивал в Кан.

“Триъгълник на скръбта” зае мястото на шведа Рубен Остлунд в елитната група на режисьорите с две “Златни палми”, откакто завоюва първата през 2017 година с “Квадратът”.

Известен в света на изкуството с настояването си за действителния живот и достоверност, Остлунд употребява скалпел за буржоазния финес във филмите си.

Този път насочва вниманието си към модели и свръхбогатите, чийто статут ненадейно е подкопан, когато техният круизен транспортен съд е изправен пред злополука.



Разширената поредност на кораба от повръщане и жестока диария бързо се трансформира в тематика на фестивала след премиерата му предходната седмица, оставяйки феновете или да крещят от смях, или да станат зелени.

Приемайки премията, Остлунд сподели, че желае публиката да се забавлява, само че и да „ задава въпроси, да излезе след прожекцията и да има защо да приказва “.



Наградата за най-хубав режисьор отиде при Парк Чан-ук от Южна Корея.

Парк, най-известен с трилъра Oldboy от 2003 година, завоюва еротичната престъпна драма “Решение за напускане”.

Това беше мощна нощ за Южна Корея – премията за най-хубав артист отиде при Сонг Кан-хо за “Брокер”, който притегли интернационално внимание с присъединяване си в “Паразит”, отличен с “Оскар” през 2019 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР