Остеопорозата е често заболяване на костите, при което е намалена

...
Остеопорозата е често заболяване на костите, при което е намалена
Коментари Харесай

Проф. д-р Златимир Коларов издаде много тайни за правилното лечение на остеопорозата!

Остеопорозата е постоянно заболяване на костите, при което е понижена костната маса, вследствие на което те стават нежни и се покачва рискът от фрактури. С възрастта се усилва честотата й, само че също по този начин и рискът от рухване и това води до по-голяма заплаха от фрактури. Според експерти една от всеки 3 дами на възраст над 50 години ще има остеопорозна фрактура, както и 1 на 5 мъже.

За проблемите в актуалното лекуване на остеопорозата в. “Доктор” потърси мнението на най-пишещия лекар измежду лекарите проф. доктор Златимир Коларов, ръководител на Българското здравно сдружение по остеопороза и остеоартроза и на Съюза на писателите лекари в България “Димитър Димов”.

“В медицината е безпощадната логичност на живота, на биологията. А литературата ми дава опция да се отърся от напрежението. Тя е мястото за страстите, за насъбраната съпричастност и болежка от покъртителните ориси на многото ми пациенти. Много е значим самостоятелният метод към болния, който е в контраст с унифицираните правила на Здравната каса. Въпросът е да се отговори на съответните потребности на всеки болен в дадения миг - това е висшият пилотаж - персоналната медицина. А не да лекуваме заболявания изобщо”, безапелационен е ревматологът.

Цялото изявление с проф. доктор Златимир Коларов, за който няма секрети в лекуването на остеопорозата, четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР