Оставката винаги си я нося в джоба и за мен

...
Оставката винаги си я нося в джоба и за мен
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Към момента не виждам основания да си подавам оставката

" Оставката постоянно си я нося в джоба и за мен не е проблем да я подам, само че сега не виждам учредения за отправяне на квалификации и тези, които са погрешни ". Това сподели по време на изключителна конференция в МТИТС през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. Тя е в отговор на конференцията на Българска социалистическа партия през днешния ден, " в която са отправени погрешни изказвания по отношение на министерството и сътрудниците ми и ултиматум към мен, който не знам по какъв начин да приема ", разяснява министърът.

Що се отнася до обвиняванията в корупция в изказаните тематики не намирам нищо, което да е сериозен мотив да желая оставката и на сътрудниците си, сподели министър Московски. От 2009 година, след ръководството на Българска социалистическа партия, заварихме БДЖ с 850 млн. лв. задлъжнялост и 60 млн. оперативни загуби. Към днешна дата те са малко над 300 млн. лв., затова няма по какъв начин при тежка корупция финансовите индикатори да се усъвършенстват, уточни той.
" Ремонт на локомотиви не се прави, има поддръжка ", разяснява Московски във връзка различен укор от страна на социалистите. " Благодарение на Българска социалистическа партия е затворен последният цех за ремонт на локомотиви и сега единственият вид за ремонт на локомотивите е да бъдат закарани в друга страна, уточни още транспортният министър.

По мотив излъчените репортажи за нарушавания на трудовата дисциплинираност в БДЖ, упълномощил съм инспекции, сподели Московски. За да завърши тематиката с футболния тим, разбрахме се той да бъде закрит, сподели министърът. Тезите, че по времето, когато аз съм бил министър, са задържани най-вече шефове на " Автомобилна администрация ", демонстрира, че не е имало политически чадър над тези хора, за разлика от времето на Българска социалистическа партия, разяснява той.

Половината от футболния тим не са чиновници на БДЖ, не е употребена и една стотинка от сдружението, сподели изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров. Единственото общо е името на тима - " Локомотив ". Около ДЕПА- та на БДЖ има занемарени площадки и концепцията ни е да ги възстановим като спортни площадки, сподели той. Що се отнася до работното време - няма нито един подготвителен ден в работно време. Спортува се след работно време и в събота и неделя, безапелационен бе Владимиров.

" В БДЖ няма нито кухи длъжности, нито фиктивни заплати ", безапелационен бе Владимиров. Управителят на БДЖ " Товарни транспорти " Любомир Илиев сподели, че от 87 поддържани локомотива има единствено три рекламации. Той сподели, че следва смяна при метода на отчитане на изключителния труд и се чака той да намалее с 30 %. Илиев уточни още, че всеки един локомотив, излязъл от техническа поддръжка, минава през инспекцията на седем индивида, като последният е машинистът. Това по думите му прави невероятно излизането му с софтуерни проблеми.

" БДЖ си стъпва на краката, погасява задълженията си и върви към стабилизиране, което нервира Българска социалистическа партия. Тях ще ги свързват само с банкрутите на железницата и по тази причина не могат да ни простят ", разяснява претекстовете за нападките от страна на левицата и желаните оставки министър Московски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР