Оставката на здравния министър поражда два вида въпроси към премиера.

...
Оставката на здравния министър поражда два вида въпроси към премиера.
Коментари Харесай

Деница Златева: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли застана?

„ Оставката на здравния министър поражда два типа въпроси към премиера. Първият е, в случай че е знаел за изнесените обстоятелства от следствието на една от националните малките екрани, за какво не е реагирал навреме и за какво проф. Николай Петров е бил назначен за министър? И още - в случай че са правилни изказванията, че професорът е станал жертва на лобита в опазването на здравето, то приемайки оставката му, Борисов заема ли страната на тези лобита? ”. Това съобщи зам.-председателят на Националния съвет на Българска социалистическа партия Деница Златева на конференция в централата на партията.

Златева разяснява още, че бранш опазване на здравето е в хронична и управническа рецесия, страда от недофинансиране, а регионални и общински лечебни заведения са изправени пред банкрут. „ Дали тази поредна за бранша оставка не е израз на управническата отпадналост на ГЕРБ в опазването на здравето ”, попита тя.

Деница Златева дефинира тематиката за подправените вести, като съществена мантра на ГЕРБ и попита:

„ Фалшива ли е новината, че персонално министър председателят Бойко Борисов се е обадил на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с цел да ме предложения да остана на поста в държавното управление? Фалшива вест ли е фактът, че имахме персонален диалог с него по този въпрос? И след разискване на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия препотвърдихме решението си, взето на Национален съвет на партията, че няма да влизаме в никакви обединения и да участваме под никаква форма в ръководството на страната и оставаме съпротива. Фалшива вест ли е, че служебният министър председател Огнян Герджиков се срещна по молба на Бойко Борисов с Корнелия Нинова по същия въпрос? Фалшива вест ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да стане ръководител на Народно събрание, под предлог, че по този метод, ще се образува дневният ред на Народното събрание? "

Златева добави, че изброените въпроси категорично отхвърлят тезата, че Българска социалистическа партия е партията, която създава подправените вести и добави:

„ Не знам кой е главният участник в сезона на подправените вести, само че не е Българска социалистическа партия ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР