Оставката на кмета на Варна Иван Портних поискаха от градската

...
Оставката на кмета на Варна Иван Портних поискаха от градската
Коментари Харесай

Две партии искат оставката на кмета на Варна

Оставката на кмета на Варна Иван Портних желаеха от градската организация на Българска социалистическа партия.

Мотивите на левицата са свързани с дейностите и бездействията на кмета по няколко основни обекта във Варна - рибарското пристанище в " Карантината ", което може да се проходи по море, незавършената работа с обезопасяването на канализационната тръба по дъното на варненското езеро, бараките на Златни пясъци, които кметът откри преди няколко дни, и за капак- ВиК-аварията, която унищожи цяла улица, разясни градският водач Павел Раличков.

" Кметът получава периодически просветления и ние се питаме върви ли той на работа? ", съобщи общинският консултант и зам.-председател на Горско стопанство на Българска социалистическа партия, Димитър Чутурков.

" След 9 години той откри, че назначеният от него основен проектант не е осъществил плановете, за които са си стиснали ръцете. Сега откри, че се презастроява града, а от медиите научава, че ще събаря Гъбата ", добави той.

Според представителите на Българска социалистическа партия, с поисканата оставка на основния проектант, Иван Портних се пробва да си изпере имиджа преди изборите. " За протичащото се в града само виновен е кметът и по тази причина ние желаеме неговата оставка ", заключи Димитър Чутурков.

Представители на управленията във Варна на " Продължаваме промяната, ДСБ и " Да, България " , както и общински съветници от " Демократична България " също желаеха оставката на кмета на града Иван Портних на конференция през днешния ден. Председателят на градската конструкция на ДСБ Васко Василев изясни, че съществена причина е градоустройството и инфраструктурата на града, ВиК-аварията в квартал " Бриз ", презастрояването на квартала и града като цяло.

Кметът не е изпълнявал задължението си в Закона за устройство на територията всяка година да внесе в Общинския съвет отчет за осъществяване на Общия организационен проект (ОУП). Според Василев неизпълнението на закона е повода Варна да бъде презастроена.

В Народното събрание през днешния ден Костадин Костадинов разкритикува също кмета на Варна Иван Портних.

" Време е този нездравословен за Варна кмет да бъде отстранен от поста, който заема ", настоя Костадинов. Лидерът на " Възраждане " разгласи, че ще има кандидат-кмет на партията в града за локалните избори.
 Кметът на Варна Иван Портних изиска оставката на основния проектант на града
Кметът на Варна Иван Портних изиска оставката на основния проектант на града

Като причина той уточни неналичието на цялостна визия за морската столица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР