Оставка или беля! Под това мото, в унисон с Хелоуин,

...
Оставка или беля! Под това мото, в унисон с Хелоуин,
Коментари Харесай

Ден 10 от протеста на майките: Оставка или беля!

" Оставка или пакост! " Под това мото, в унисон с Хелоуин, протече днешният следващ митинг на майките на деца с увреждания от самодейността " Системата ни убива ", съобщи БГНЕС.
За десети следващ ден майките, подкрепени от доста родители, излязоха на улицата с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който си разреши по-рано да ги назова " кресливи дами с сякаш заболели деца ". Тази вечер протестиращите дами още веднъж потеглиха на шествие, което стигна до централата на Националния фронт за избавление на България (НФСБ) на столичната ул. " Гeорги Раковски ". П ространството бе огласено от възгласи " Оставка! ", а постройката - замеряна с желе . Протестът на майките бе подсилен и от група мотористи.
Припомняме, че след ексклузивен съдружен съвет на 24 октомври заместник-министър ръководителят Валери Симеонов сервира извинения за думите си, откакто по-рано твърдеше, че стои твърдо зад тях. Майките обаче не имат вяра на вицепремиера и не престават с дейни протестни дейности под прозорците на властта всяка вечер. Тяхното неодобрение е подкрепено и от доста жители както в София, по този начин и в разнообразни градове на страната.

Очаква се в неделя на 4 октомври българи, живеещи в Лондон, също да се солидаризират с настояванията на майките. " Присъединете се към нас, с цел да покажем на тези майки героини, че не са сами в борбата за заслужен живот и правото на битие при естествени, човешки условия на техните деца ", пишат във Фейсбук уредниците на акцията в английската столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР