Оставих стоката в Еконт“, искам да ми върнат парите, настоява

...
Оставих стоката в Еконт“, искам да ми върнат парите, настоява
Коментари Харесай

Светлана си поръча раница по интернет, дойде куфар. Има ли право да го върне?

Оставих стоката в „ Еконт “, желая да ми върнат парите, упорства тя

Светлана Симеонова потърси Флагман.бг, с цел да даде публичност на случай, за който твърди, че е излъгана. Тя е от Плевен, само че от няколко години живее в Бургаска област.

В момента работи в Приморско. В началото на юни в интернет е попаднала на реклама за „ чанта/раница за преносим компютър с колелца и USB “. Поръчала си я и на 13 юни в офиса на „ Еконт “ в Приморско пратката от „ Новатех “ пристигнала.

„ Нямах време, с цел да я разтварям в офиса на куриерската компания. Взех я и потеглих към работното си място. Едва тогава я отворих и останах изумена. Имаше типичен куфар с колелца, а не раница. Нито може да се постави на тил, нито има презрамки. Не я желая! Не ми прави работа. Чувствам се подведена и излъгана “, описа Светлана пред Флагман.бг.

Тя изясни, че не е видяла размерите, само че съгласно нея щом в рекламата пишело, че е раница, трябвало да бъде раница.

Върнала се незабавно в „ Еконт “, с цел да остави пратката назад и да си вземе парите. На място куриерите са позвънили на фирмата-доставчик, които обаче обяснили, че не могат да й върнат парите с натрапен платеж – както са ги получили, а единствено по банков път. Тя обаче твърди, че нямала банкова сметка и не желала да има нищо общо с банките. Просто не желала.

„ Те не са с правото да ме принуждават да имам банкова сметка. Трябва да ми върнат парите кеш “, недоволства Светлана.

И все още куфарът е „ Еконт “, откъдето обаче я уведомили, че дължи по 5 лв. наказателна такса дневно за невзетата пратка.

Светлана упорства да й върнат 70-те лв., а „ Еконт “ и доставчикът на чантата-куфар да се оправят между тях. Светлата е безапелационна, че е подведена.

Подала е тъжба в Национална агенция за приходите, икономическа полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, Районна прокуратура Бургас и Комисия за отбрана на потребителите.

Пишете ни за сходни случаи на или посредством платформата
 Светлана е била подведена от тази реклама   Една от жалбите на Светлана
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР