Остават затворени АМ Тракия при Стара Загора и Прохода на

...
Остават затворени АМ Тракия при Стара Загора и Прохода на
Коментари Харесай

Протестите на въглищарите продължават. Кои са блокираните пътища?

Остават затворени Автомагистрала " Тракия " при Стара Загора и Прохода на Републиката.

 

Затруднено е придвижването на път ІІ-62 /Дупница - Кюстендил/ в двете направления. Обходният маршрут е през път І-6 /София - Радомир - Кюстендил/. На място са екипи на пътна полиция. 

 

Блокирано е и придвижването на Автомагистрала „ Струма “ при км 59+190 в двете направления София-Благоевград, откакто протестиращи са преодолели кордона от полицейски сили. Трафикът се отклонява по планувания обходен маршрут по пътя София - Благоевград през Дупница.

 

Защо стачкуват миньори и енергетици?

 

Протестът на миньори и енергетици стартира поради териториалните проекти за обективен преход, които дефинират средствата, които ще бъдат отпуснати за справяне с последствията от затварянето на въглищните централи и прекосяването към неутрална по отношение на климата стопанска система. Те демонстрират по какъв метод ще бъдат разпределени парите за най-силно засегнатите райони при прекосяването към зелена сила.

 

Всичко това е ангажимент, стихотворец от България в нашия Национален проект за възобновяване и резистентност. Ключова промяна, заложена в ПВУ, е намаляването на въглеродния отпечатък при производството на електрическа енергия. Декарбонизацията на енергийния бранш би трябвало да премине през разнообразни стадии и да приключи до 2038 година, е очевидно от Плана.

 

Въпреки уверенията на държавното управление, че териториалните проекти са направени по най-хубавият метод за страната и за самите хора, заети в бранша, протестните блокади. 

 

Вчера в Министерския съвет, че се надява на разговор. Синдикатите обаче не отидоха на среща. Премиерът съобщи, че " през мегафони " диалог няма да стане. 

 

Плановете бяха изпратени към Европейската комисия в последния вероятен период - 30 септември, откакто бяха признати ден преди този момент. Няма дати за затваряне на съответни въглищни централи, увери тогава министър председателят., че при овакантяване, миньор ще получава 38 заплати вкупом - към 140-150 хиляди лв.. Ще бъде основано и дружество за преобразяване на териториите на мините в индустриални зони. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР