Остават 5 дни до крайния срок за приема на документи

...
Остават 5 дни до крайния срок за приема на документи
Коментари Харесай

Асеновградчани в неравностойно положение с възможност за работа

Остават 5 дни до крайния период за приема на документи за даване на обществената услуга „ Домашен асистент “ в Асеновград. Инициативата във връзка осъществяване на Национална стратегия „ Предоставяне на грижи за домашна среда “. Целта е хора в неравностойно състояние да имат опция да се върнат на пазара на труда.
Безработните, които могат да се включат в Програмата, би трябвало да са регистрирани в Дирекция „ Бюро по труда “ - Асеновград и да са с от 80 до 89,99 на 100 степен на трайно понижена продуктивност или тип и степен на увреждане с избрана непозната помощ. Друго изискване е да са поданици от общината на възраст над 65 година в неспособност за самообслужване, които не са освидетелствани по съответния ред от органите на здравната експертиза в България.
Потребителите, нуждаещите от даване на грижи в домашна среда, които могат да аплайват, също следва да дават отговор на разнообразни условия. А точно: да са навършили 65-годишна възраст все още на подаване на заявлението; да живеят сами и/или да нямат близки и родственици, които да им оказват подкрепа; да са в неспособност за самообслужване и не могат независимо да задоволяват своите ежедневни потребности от битов темперамент (пазаруване, подготвяне на храна, хранене, поддържане на персонална хигиена и хигиена на дома);
месечният приход на член от фамилията за предходния месец, преди месеца на подаване на заявката, да е еднакъв или по-нисък от 375 лв. (5-кратният размер на обезпечения най-малък приход (ГМД), избран с Постановление на Министерски съвет; да не са регистрирани като еднолични търговци и да не са притежатели на капитал на комерсиално дружество; да нямат подписан контракт за даване на благосъстоятелност против обвързване за прехрана и/или гледане (това условие не се ползва в случаите, когато поелите отговорности за прехрана и/или гледане са учащи се, безработни, в нетрудоспособна възраст или хора с увреждания); да не са прехвърляли посредством контракт за подаяние през последната една година собствеността върху жилищен, вилен, селскостопански или горски парцел и/или идеални елементи от тях;
да не са прехвърляли жилищен, вилен, селскостопански или горски парцел и/или идеални елементи от тях против възнаграждение през последната една година, като общата стойност на покупко-продажбите не надвишава 60-кратния размер на ГМД; да не са включени в механизма персонална помощ; да не употребяват целодневно действия, свързани с обезпечаването на грижа в домашна среда на друго съображение и/или финансирани по други финансови механизми, стратегии, и планове. Кандидатстването се прави, като се подава заявление по пример за включване в Програмата.
Документи се получават и да подават от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч. в деловодството на община Асеновград, с адрес - площад „ Академик Николай Хайтов “ №9. Крайният период е 26.06.20 година (петък).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР